Primörer


Färskpotatis!


Måste passa på att tipsa om en creme fraice med smak av parmesan och vitlök som vi åt idag! Hade den som kall sås till färskpotatis och grillspett, riktigt smaskig var den! Även dottern gillade den!

Att göra lista Måndag

  • Handla mat
  • Planera middag
  • Tanka bilen
  • Springa lite småäreden
  • Släng återvinningen
  • Programera videon inför veckans tv-program
  • Ring och boka tid på banken
  • Fyll i papper till nya dagiset (Får göras när sambon har tid)
  • Fyll i pappren till adressändringen (Får göras när sambon har tid)
  • Packa en flyttkartong med handväskor

Blöjfodral till handväskan!


I dag köpte jag detta fina fodral på Hm, jag har tänkt att ha blöjor i den! Så nu ligger den i min handväska fylld med blöjor! Snyggt och praktiskt så slipper blöjorna skräpa runt. 29 kr kostade den.

Lite barnkläder


Tröjor Kappahl 29:-/styck (halva reapriset) Är så sjukt bra kvalité på denhär tröjorna, perfekta att ha på dagis! Jag var tvungen att gå in på Kappahl idag igen och köpa några fler tröjor. Dottern inviger sin nya tröja som jag köpte där förra gången, och hon var överlycklig över den i morse då hon klädde på sig! Jag gillar verkligen färgkombinationerna på dessa tröjor!

Nattlinne Kappahl med tillhörande docknattlinne 60:- (halva reapriset)


Baddräkt HM


3 pack trosor 49:- inför potträningen i sommar.

Tablettask med granatäpple, russin och blåbär.


Idag köpte jag detta packe med tablettaskar innehållande granatäpple, russin och blåbär!
Smaskigt gott var det! Har tänkt ha en tablettask med mig alltid i väskan för hungriga små magar (och stora).

Äntligen är dom här!


I dag fick jag hem mina ega tags med mitt varumärke på! De är gjorda i plexi och dessa kommer jag kunna fästa på de smycken som jag gör!

Smycken hos Blingit.se


Vill tipsa om en smyckesshop som har en massa snygga smycken!
Kolla här

Blingit säljer smycken från varumärken såsom Baglady, Miss Dee, Pearls for girls, Humanity med flera.

Själv är jag sugen på detta snygga armband i stål!

Blingit säljer även de populära och snygga välgörenhetsarmbanden från Humanity!

Smart mum


Detta halsband har varit populärt i helgen! Ända sedan jag och dottern letade fram det bland mina smyckesgömmor så har det tuggats och lekt med detta smycke. Jag måste verkligen tipsa andra mammor (och pappor) om detta halsband! En så smart grej! För mer info kolla här: www.smartmum.se

Min 3:e morsdag

I dag har jag firat min 3:e morsdag!

Dagen började som vanligt innan klockan hunnit slå 8. Blöjbyte och bolibompa-frukost i soffan blev det sen. Hittade detta kuvert på köksbordet!

Väntade lite med att öppna det :-)


Efter min dusch så blev det pannkakslunch.
Öppnade då kuvertet och fann ett fint kort som innehöll ett presentkort på massage! Jag ska få gå på massage! Som sambon sa "annars kommer du inte komma iväg", och det har han ju rätt i, jag har ju hur länge som helst pratat om att jag skulle boka tid för massage, men hela tiden har jag låtit andra saker kommit emellan. Och nu då jag håller på att organisera flytten (med allt vad det innebär; planering, telefonsamtal, informera och delegera de som ska hjälpa till, samt inköp av packmaterial och packning av flyttkartonger) så finns det inte så mycket tid över till ego-grejer. Men nu ska jag verkligen se till att boka in en massage-tid!

Sambon som jobbat natt klev upp ungefär i samtidigt som vi ätit lunch, och då var det dags för honom att göra sig klar för ett till jobbpass. Efter lunchen så tog jag en tupplur tillsammans med dottern, men det tog nästan 1 timme innan hon hade varvat ner och kunde ligga still och somna (hon var rätt övertrött med tanke på att hon somnade först 23:30 i går kväll). Sen fick jag ÄNTLIGEN sova 2 timmar mitt på dan! Efter våran långa powernap så fikade vi lite, sen lekte vi lite och jag läste min Amelia tidning och åt lite godis. Sen gjorde jag middag och sen duschade vi och efter det fick dottern titta lite på Pippi Långstrump medan jag smorde in mig med b.u.s. Sen fick hon gröt och vi borstade tänderna, och så var det dags för nattningstimmen (vilket bruker vara lite drygt 1 timme). Och nu sitter jag med en kopp te och min godispåse framför datorn och avrundar kvällen. Har lagt fram kläder för imorgon åt både mig och dottern. Helgen gick fort och imorgon börjar en ny vecka, och vi är nu en vecka närmare flytten! Denna vecka måste vi köpa fler flyttkartonger för i helgen får jag lite packhjälp med alla ömtåliga glas och porslins grejer och serviser, koppar och glas m.m då snälla mamma och pappa kommer hit och hjälper mig! Tack för att ni finns och ställer upp!

Dottern såg till så att mamman inte var sysslolös idag genom att plocka fram en massa leksaker! Halva vardagsrummet var fyllt!

Bus


Eftersom man ska smörja in sig var 3-4 dag med bus så gjorde jag det nu i kväll igen. Måste säga att den inte luktar så illa trots allt, den flaska som är för ansiktet luktar faktiskt riktigt gott! Läste någonstans att det inte är själva krämen i sig som luktar illa, utan den kemiska reaktionen som händer i huden det är därför induviduellt hur illa det lukar. Och det kanske kan stämma för det är ju oftast så att lukter brukar dyka upp efer någon/några timmar efter att man smort in sig. Men jag måste tipsa om dessa från Nivea för jag tycker det är så bra! Man får lagom med färg, som ser ganska naturlig ut. Den som är till kroppen är i gelé-form och är lätt att smörja in sig med. Det enda negativa med bus är dock att man lätt får orange handflator!! Så ikväll har jag varit ännu mera noga med att tvätta händerna för att slippa detta, återstår att se hur resultatet blev sen. Men något jag har lärt mig är hur viktigt det faktiskt är med underarbetet, dvs att exfoliera huden noga innan, man kan väl jämföra det med att då man målar en yta så gör man ju först ett grundarbete dvs man gör rent ytan och målar med grundfärg osv. Och det är samma sak här!

Morsdag

Jag har burit barn i min mage.
Jag har haft värkar och fött barn.
Jag har ammat, tröstat och bytt blöjor
fast att jag varit så trött så jag nästan fallit ihop eller somnat stående (Bara en mamma kan förstår vad riktig trötthet är!)
Jag har blivit nerspydd och nerbajsad, torkat spyor och suttit med ett sjuk barn sovandes på mig, ryggen värker men det är enda sättet barnet kan sova på just då så man sitter kvar.
Jag har ätit, lagat mat, gått på toa m.m med ett barn i famnen.
Jag har klarat mig på få timmars sömn varje natt, jag har överlevt att bli väckt flera gånger under natten. Första tiden som mamma så ammade jag varannan timme (dygnet runt!)
Jag har världens mörkaste ringar under ögonen som all conceiler i världen inte kan dölja.

Men att få barn är det bästa jag har varit med om!! Finns inget som slår det!

Grattis alla mammor på morsdag! Idag är det vår dag!

Resultatet


Före


Efter


Lite brunare blev jag allt utav brun utan sol, iaf enligt bilden.

Bitringhalsband

För lite mer än ett år sedan så köpte jag en sånhär "Teething bling" halsband från Smart mum. Och idag åkte den fram igen i från mina smyckesgömmor! Det är nåt så smart som ett halsband som också är en bitring för barn! Är gjord för bebisar som håller på att få tänder, men enligt dagens upptäckt så passar de lika bra för 2 åringar som håller på att få hörntänder!

Nu finns det även armband som är bitringar!
Supersmarta och snygga tycker jag att de verkar vara!

De finns att köpa här och här.

Eftersom jag älskar armband och ofta har många olika på mig så kunde jag ju såklart inte hålla mig ifrån detta, jag beställde ett svart från Allt för föräldrar.

Lördagsgodis


Unnade mig lite lördagsgodis idag, blidde även en tidning. Man fick med en "Pappa" tidning med Amelia, så den ska sambon få sen av mig :-)


Nu blir det mys framför teven med godispåsen!

Eftersom dottern somnade kl 3 och sov till klockan 5 så får hon vara uppe en stund nu, det får bli lite upp och ner med sovrutinerna idag, tur att det är lördag! Förhoppningsvis så somnar hon bredvid mig i soffan sen.

Tampongshopen


I dag hämtade jag ut mitt paket från tampongshopen.se

Rosa gummistövlar


I dag invigde jag mina nya rosa gummistövlar!
Innan jag fick barn hade jag aldrig vågat ha på mig ett par rosa gummistövlar, men sen jag fick barn har jag blivit mer självsäker och nu vågar jag mer vara mig själv och som de som känner mig vet så är rosa min favoritfärg!

En sån här blidde det!

Då var den beställd! En svart "Chicco liteway" blev det! Vi kom fram till att vi tyckte att den var mest prisvärd. Köpte även till 2 mugghållare att fästa på vagnen, det var extrapris på dem kostade bara 25:-/styck! Jag beställde de från Allt för föräldrar och de hade just nu kampanj på vagnen som kostade 1295:- och man fick den fraktfritt! Superbra! Nu hoppas jag att den är bra, men det borde den vara efter allt bra jag läst om den. Hoppas dottern kommer gilla att åka i denna. Nu var semestervagnen fixad!

Rädda barnhjärtan


Köp "Hjärtebanden" för 30:- finns här.
Armbanden är gjorda i silikon och har formen som ett hjärta, pengarna går till Hjärt och lungfondens arbete för barn med hjärtfel.

Små barn ska åka bakåtvänt!


Fortfarande är det 22% av alla föräldrar som sätter sina barn 0–4 år felvänt i bilen, framåtvänt istället för bakåtvänt (enligt NTF) Jag förstår helt enkelt inte vad problemet är! Är det så himla svårt att fatta att barn under 4 år ska åka bakåtvänt i bilen!? Det värsta tycker jag är då man ser föräldrar med små barn som låter sina barn åka frammåt! fattar de inte hur farligt den är!? Av vilken anledning låter placerar föräldrarna barnet frammåt? Jag fattar det bara inte! Jag blir mållös och får ont i magen då jag ser andra föräldra,r tex vid dagis, som har sina barn frammåtvända! Varför fattar man inte! Som förälder har man ansvar för att sätta barnets säkerhet först! En annan sak jag såg då jag var och handlade sist var en frammåtvänd bilbarnstol i framsätet! HUR tänkte man där!?

NTF förklarar varför små barn ska sitta bakåtvänt:
"Att barn ska åka bakåtvända så länge som möjligt beror på att ett barns huvud är stort och tungt i förhållande till vad nacken och musklerna orkar hålla emot. När man sitter framåtvänd vid en häftig inbromsning eller krock, fortsätter allt som inte sitter fast i bilen framåt tills något tar emot. Kroppen fångas upp av bilbältet men huvudet kastas framåt för att sedan slungas bakåt igen. Det är den knycken som barnets nacke inte klarar av. Barnet kan bryta nacken medan vi vuxna kan få whiplash-skador. Därför ska barn åka bakåtvänt så länge som möjligt, helst upp till 4-5 års ålder. Först då är nackmuskulaturen något mer utvecklad, och de flesta barn är för långa eller för tunga för en bakåtvänd stol".
(Texten har jag hämtat på NTF´s hemsida)

Gå in här och titta på denna film: http://www.youtube.com/watch?v=cgL5L41KTOM&feature=player_embedded

Egna tags på väg!

Fick just ett telefonsamtal från "Pagoni" där jag beställt tags med mitt eget märke på! De var klara och de skulle skicka dem! Det hade dock skett ett misstag i beställningen, de var ovala istället för rektangulära. Men det gör mig inget eftersom jag ändå hade så svårt att välja mellan dessa då jag skulle beställa. Hon jag pratade med sa dessutom att de var supersnygga i oval form och att det pasade namnet "Chrizzy" som står på dem. Nu är de skickade och jag väntar med spänning tills de dimper ner i min brevlåda!

Vilken sulky?!!

Inser nu då dottern är så pass stor att det vore praktiskt med en resesulky. Tidigare har jag tittat på Baby jogger city mini. Och igår var jag förbi Babyproffsen för att fråga om priset, fick då ett bra priserbjudande på 2800:-. Men jag är så kluven, åt ena sidan så vill jag spara så mycket pengar det bara går till huset. Men åt andra sidan så skulle vi verkligen behöva en smidigare och mindre vagn just för resor. I sommar ska vi tex på kryssning och då vill man ju inte komma körandes med en stor barnvagn som inte kommer fram, utan en liten smidig paraplysulky. Så nu velar jag fram och tillbaka över vad jag ska göra...

"Baby jogger city mini"

"Chicco liteway"



"Carena easy"

Å vad svårt detta med sulkys/resevagn är!! Jag gillar verkligen city minin, men tycker att den kostar för mycket för att enbart användas som en resevagn... Fördelen med den är dock att den är lätt att fälla ihop (t.o.m för sambon). Och sufletten är så smart som går att fälla ner så pass långt. Det känns som city minin är väldigt bra kvalité och det går att köpa till en massa smarta tillbehör (bla. en adapter för babyskydd/bilstol, vilket ju kan vara bra i framtiden om man får fler barn). Sen verkar den bekväm att åka i, gillar att barnet kan ha fötterna på den lilla "hyllan".

En annan vagn som ligger mer inom rimliga ramar vad gäller pris är chicco liteway, den verkar vara populär som resevagn och många verkar ha den. Chiccon har nyligen fått bäst i Råd och röns test av resevagnar och verkar populär, rätt snygg är den också. City minin är populär och skitsnygg! Carena easy är rätt vanlig den också, och ett stort pluss där tycker jag är att den har en bricka vid handtaget där man kan ställa sin dricka.

Vet inte vilka kvalitéer jag ska prioritera. City minin är bra snygg! Men jag har ju redan 2 vagnar som är bra kvalité, och det jag är på jakt efter nu är ju en sulky som är så liten som möjligt, men ändå har liggläge så dottern kan sova i den. Jag vill även att den blir försvinnande liten då man viker ihop den. Sen vill jag ju helt inte betala mer än 2000:- för den...

Nån som har dessa vagnar? Hur är de? Tips och råd mottages tacksamt!!

Världens underbaraste unge!

Jag har väldens underbaraste unge! I dag har varit en riktigt bra dag! Vi har myst,skrattat, pussats och kramats massor idag! Förmiddagen spenderades framför Bolibompa, sen efter dottern lunch så fikade vi tillsammans hela familjen! Då det var dags för dotterns middagslur så fick hon ligga i soffan medan jag kollade ikapp "4 bröllop" som jag spelat in. Och hon somnade!!! Hon somnade utan att böka omkring, utan gråt och skrik eller protester, hon bara låg där i soffan bredvid mig och somnade! Jag kollade på tv med henne sovandes bredvid mig, supermysigt! Och då hon vaknade så satt hon ett bra tag i mitt knä och bara myste. Jättekul har vi haft idag! Hon har hjälpt mig att bädda rent i sängarna och packa lite böcker i en flyttkartong, jättesöt var hon då hon gick fram och tillbaka mellan bokhyllan och kartongen och gav mig mina gamla kurslitteraturböcker. Sen har vi lyssnat på barnmusik och dansat massor! Läst böcker och kollat på bilder på vårat hus och pratat om flytten. Men det mest otroliga idag måste ändå vara att hon somnade på typ 15 minuter! Jag hann aldrig fatta vad som hände! Det brukar ju ta åtminstonde en timme till innan hon brukar somna! Jag trodde hon skojade, men hon sov verkligen! Jisses vad mycket egentid jag fick här nu på kvällen plötsligt!

Sista beställningen innan flytten är klar!

En beställning på 2 små dogtags på kulkedja som jag gjorde klart förra helgen. Texten är stansad med 1,5mm stora bokstäver samt med mina nya sifferstansar i 1,5mm! Samtliga delar är i äkta silver.

Vill du se mer av mina smycken klicka in på:
http://chrizzysmycken.blogg.se

http://chrizzysmycken.tumblr.com/

https://www.facebook.com/pages/Chrizzy-Smycken


No drip


Denna smarta pryl köpte jag igår, "No drip" heter den och är en plastgrej som man fäster på barnets glasspinne för att slippa allt söl som blir då man äter glass. 2 stycken köpte jag, en röd och en gul, har tänkt ha en hemma och en med mig i väskan.

Snygg barnjacka


62,50:- betalade jag för denna fina jacka! Riktigt cool tycker jag att den är! Dottern kommer få använda denna i sommar istället för jeansjacka, eller som kofta.

Mässlingvaccin


20 doser mässlingvaccin 41:-

20 doser med mässlingvaccin köpte jag i Unicef gåvoshop, och tillägnade min mamma dem på morsdag.
ALLA barn borde få ha rätt att vaccineras mot denna farlig sjukdom! Gå in du också och köp något i gåvoshopen!

Brun utan sol, eller orange utan sol?


I dag köpte jag dessa 2 flaskor från Nivea. Nu har jag peelat huden i duschen och smort in mig med dessa, återstår att se om jag blir brun eller randigt orange... Återkommer med testresultat. Klibbigt är det iaf och luktar ju inte speciellt gott heller. Men jag är så blek och hinner inte sola så detta verkade som ett bra alternativ just nu. För mer än 10 år sedan så smorde jag in mig med brun utan sol inför en solsemester, men det var en riktigt flopp! Alldeles orange blev jag, och hur händerna såg ut ska vi inte tala om! Haha! Så jag har varit lite avskräck inför hela dethär med b.u.s, men nu har jag provat igen så hålla tummarna för mig nu!

Hm conscious collection


Den här klänningen har jag kollat på förut, och idag sålde HM ut dem för 100:- styck, så jag köpte faktiskt en i färgen ovan, lite creme-rosa är den.

168 riksdaler


Endast 168:- betalade jag för dessa fyra plagg, sammanlagt! Jag hade ett sms som gav mig HALVA reapriset på Kappahl, så det blev 2 tröjor, ett par leggings + en super cool sommarjacka åt dottern!

To do-lista Torsdagen

  • Hämta ut paket från ellos
  • Handla på ica
  • Köpa mera bubbelplast på Rusta
  • Städa badrummet
  • Flocka ner tavelhyllan ovanför mitt skrivbord
  • Fyll i papper till nya dagiset
  • Adressändring

Äntligen äger jag ett par arbetsbyxor!!!


169:- på Jula betalade jag idag för ett par dam arbetsbyxor i "capri"-längd, blev även ett 4 pack med arbetshandskar för 69:- Nu slipper jag få blåsor i händerna utav att bära flyttkartonger! Och jag har t.o.m så att jag kan låna ut ett par till min mamma, bra va!? Äntligen har jag arbetskläder och slipper förstöra mina vanliga kläder! Jag som aldrig har rätt sorts kläder har äntligen sett till så att jag för en gångs skull kommer klä mig rätt! Nu då man har blivit med hus och ska renovera och hålla på så var det väl ändå dags.

Det blev även en liten uppblåsbar pool åt dottern för 69:- Nu går hon och längtar tills hon får bada i den ute på gräsmattan!

Packning pågår


I dag har jag packat lite i köket. Diskat ur besticklådorna och organiserat, så är det bara att plocka ur dem och stoppa direkt ner i en kartong och upp på nya stället sen. Tidsbesparande! Å vad bra det går att packa med bubbelplast! Har packat en massa ömtåliga köksgrejer med rullen jag köpte på Rusta. Måste dit imorrn och köpa 2 rullar till tror jag. Nu blir det lite fika innan det är dags att hämta hem dottern från dagis.

Dags för trehjuling


En av de första grejerna som behövs köpas då vi flyttat till huset är en trehjuling åt dottern! Hon cyklar på trehjulingarna som finns på dagis i stort sett varje dag och har snart kommit på hur hon ska göra med tramporna! Det är dags att hon får en egen cykel! Denna fina röda i klassisk modell finns på Biltema för det rimliga priset 399:-. Jag anser inte att det är rimligt att betala mer än så för en liten trehjuling.

Annat som behövs köpas till sommaren:
  • Uppblåsbar barnpool

Tamponger

Av en slump hittade jag in på tampongshopen.se och där fann jag de mest underbara plåtaskar med tamponger! Jag var bara tvungen att ha dem i mitt badrumsskåp! Nu kanske det blir lite roligare att ha mens, eller nåt. Glad lär man ju bli av dessa fina burkar! Och när tampongerna är slut så är det ju bara att fylla på burkarna med nya! Jag är svag för fina plåtburkar så dessa var som gjorda för mig! :-)

To do-lista Onsdagen

  • Ring skatteverket och kolla upp så att städfirman jag ska anlita verkligen innehar F-skattsedel
  • Fixa adressändringen
  • Fyll i papper till nya dagiset
  • Diska besticklådorna
  • Putsa teskedarna
  • Packa lite köksgrejer
  • Beställ smyckematerial i plexi

En dag i smyckeverkstaden


I dag har jag jobbat lite i smyckeverkstaden, vilken för närvarande är i köket bland alla flyttkartonger.




Bloggar nu för unicef!



Jag har nu blivit bloggare för barns rättigheter genom Unicef!
Det innebär att jag är med i nätverket för bloggare som bloggar för unicef, här kan du se mer.
Jag kommer därför på uppdrag av Unicef några gånger per år att skriva om Unicef och deras arbete. Det kan handla om att uppmärksamma en katastrof, en viss barnrättsfråga, att utlysa en tävling eller att vara en del av en webbaserad kampanj.


To do-lista Tisdagen

Tisdag:

  • Posta en smyckebeställning
  • Arbeta i smyckeverkstaden och gör klart lite planerade smycken
  • Ring skatteverket och kolla upp så att städfirman jag ska anlita verkligen innehar F-skattsedel
  • Fixa adressändringen
  • Fyll i papper till nya dagiset
  • Städa skafferi, rensa och släng!
  • Diska besticklådorna
  • Putsa teskedarna
  • Packa lite köksgrejer

Kämpa för varenda unge


Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.


Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.


UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.


På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.


Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.


 

Besök Unicef´s gåvoshop för att ge en gåva!

Eller besök Unicef´s butik där du kan beställa fina saker!


Jag har tex det fina armbandet på mig varje dag som jag beställt från Unicef!

To do-lista Måndagen

Jag fortsätter med mina att göra listor, publicerar jag dem här på bloggen så är chansen större att jag gör det jag har tänkt att jag ska göra ;-)

Måndag:

  • Hämta ut ett paket
  • Handla mat
  • Planera middag
  • Köp packmaterial på Rusta
  • Tanka bilen
  • Gör ordning veckans inspelning
  • Ta ut kompost/matsoporna
  • Beställ smyckematerial
  • Fyll i papper till nya dagiset

Shopping på Rusta

Jag har upptäckt att Rusta har en hel det bra priser, så då jag ändå skulle in där för att köpa packmaterial (silkespapper och bubbelplast) så blev det även lite annat smått. Solcreme i sprayform åt dottern och b.u.s-spray åt mig. Stylingborste och vanlig hårborste åt mig samt en likadan hårborste fast i mindre format åt dottern! Nu då hennes hår äntligen börjar växa så tyckte jag det var dags för henne att få en egen liten hårborste (tills nu har hon haft en såndär bebis-hårborste) och vad passar väl bättre då än en liten kopia på mammas hårborste!? 19:- och 14:-/styck kostade dem bara! Sen hittade jag sötaste plåtasken med plåster i! Eftersom dottern troligtvis kommer komma i "plåster-åldern" snart så är det lika bra att införskaffa ett lager redan nu :-) Jag har tittat på sånna här plåtaskar för plåster tidigare, men tyckt att de har varit lite väl dyra, men denhär för 29:- tyckte jag var mycket bättre. De följer med 20 plåster och sen när de är slut är det ju bara att fylla på med nya plåster! Kommer bli som en liten färgklick i badrumsskåpet. Blev även lite muminplåster för 12:-. Det lär ju bli en hel del skrubbsår nu i sommar då hon springer runt på gräsmattan och vi kommer vara utomhus betydligt mycket mera nu då vi bor i hus och inte sitter instängda i en lägenhet på 3:e våningen. Nu kommer vi ju äntligen att ha en egan gård för dottern att leka på! Som vi bor nu kan man inte direkt gå ut och leka, går man ut genom porten här så kommer man direkt till en cykel/gångbana och en bilväg! Inte direkt så vidare värst barnsäkert om man har en 2 åring med spring i benen.


Kesella hallon


Jag gillar kesella, och brukar alltid äta den med vaniljsmak till våfflor. Men nu hittade jag denna nyhet med hallon-smak, fanns även med rabarber (den provar vi nästa gång!) så i kväll ska vi äta våfflor jag och dottern!

Imse vimse spindel...

I morse då jag lämnade dottern på dagis så fick jag ta hem denhär söta spindeln! Dottern som har gjort den! Så söt! Ser dock lite obekvämt ut med spindelns ena ben som växer ut från ögat. Nu ska den packan ser varsamt med silkespapper och bubbelplats, så får vi packa upp den till halloween! Eller så får det flytta in och bo på fin-hyllan i dotterns nya rum! Jag tror iaf att jag och sambon har enats om temat för hennes rum, det blir sago-skog. Med en grön gräsmatta-matta, en taklampa som ser ut som en sol och blom-lampor på väggarna. Vi försöker hålla det mesta hemligt för dottern tills att det är klart och hon får flytta in i sitt rum. Att tapetsera och fixa i hennes rum är första prioritet då vi har flyttat in, sen blir det vårat sovrum som ska fixas, sen alla andra rummen.

Barnkläder


Nattlinne HM 49:- och T-shirt 49:- Lindex åt dottern som jag köpte igår.

Gissa vad vi åt idag...


I dag åt vi tacos hel familjen...

Läderarmband made by me


Läderarmband som jag har gjort.


Armbanden är snygga att vira flera varv runt handleden och matcha ihop med andra armband! Här syns 2 armband i stainless steel från Edblad som jag matchat tillsammans med mina läderarmband. Visst är mitt leopard-armband från Edblad coolt!? Gillar att det är en liten tuffare och rockigare stil på det. Leoparderna påminner mig om att jag ska bita i från lite oftare och sluta vara snäll flicka hela tiden.

Familjearmbandet



Tjockt läderarmband stansad med valfri text/namn, lås i äkta silver.

Prototyp på en nyhet som jag kommer börja tillverka och sälja.

Läderarmband där du själv väljer längd, beroende på hur många varv runt handleden du vill kunna vira det. Lås i äkta silver. Detta är än så länge bara en prototyp på ett armband jag kommer börja att sälja. Priset kommer ligga runt 150:- och uppåt.

Tanken med dessa armband är att hela familjen ska kunna ha matchande armband då de passar lika bra på dam, herr och barn! Texten väljer du själv, exempelvis hela familjens namn (så ni alltid kan vara tillsammans även när ni inte är det pga jobb, skola osv). Uppge vilka namn som ska ingå så stansar jag de så många gånger som de får plats. Eller välj ett citat eller ordspråk som betyder mycket för dig.

För att se mer om dessa armband besök Chrizzy smyckens facebooksida: https://www.facebook.com/pages/Chrizzy-Smycken/130947503616158
(glöm inte "gilla" så missar du inte då jag lägger upp nyheter!)

To do-lista Torsdag

Torsdag:

  • Städa badrummet
  • Rensa vattenlåsen i handfat samt under badkaret
  • Stansa en smyckebeställning
  • Byt till ett större lås på ett smycke
  • Invig håltången
  • Planera middag

Det tar sig


Hela den här veckan har jag röjt och packat! I går gjorde jag ordning ett till hörn i sovrummet där jag kan stapla kartonger. Idag började jag packa mina böcker m.m, och så skruvade jag ner gardinstång samt gardiner i sovrummet och tvättade upp gardinerna. Tog även ner fönsterlamporna och dammade av dem. I morrn hinner jag nog inte packa så mycket mer då jag ska städa badrummet och rensa vattenlåsen samt stansa en smyckebeställning.

I mina clownskor

I fredags invigde jag mina nya fejk converse skor (köpt på skopunkten för under 200:-) Det kändes helt fel och jag kände mig så löjlig i dem! hade det inte varit för att vi bor på 3:e våningen utan hiss och har ca 100 meter till våran parkeringsplats (vilket tar 15 minuter att gå med en 2 åring som upptäcker världen) så hade jag gått hem och bytt skor. Men jag körde ändå på dessa skor och invigde dem på lekplatsen som vi var på då vi i fredags var på lek-dejt. Kändes som jag hade köpt en för stor storlek på skorna, fast jag har ju fått större fötter sedan jag fick barn, har 39:or nu, vilket på dessa tygskor kändes som jag fick jättelånga fötter! Kände mig lite som en clown eller en kille, totalt okvinnliga skor. Men nu har jag äntligen "gått in" dem och nu känner jag mig inte som en clown längre!

To do-lista Onsdag

Onsdag:

  • Kör några maskiner tvätt
  • Köp ägg till annkakorna
  • Packa böcker från bokhyllan i sovrummet
  • Ta ner gardinerna i sovrummet
  • Ta ner fönsterlamporna i sovrummet
  • Töm nattduksbordet
  • Packa fotoalbum
  • Kolla lindex summer prices
  • Planera middag
  • Ring skatteverket och kolla upp så att städfirman jag ska anlita verkligen innehar F-skattsedel
  • Fixa adressändringen
  • Kontakta det nya dagiset för besök?
  • Invig håltången och gör lås på läderarmbanden
  • Fyll i dagispappren vi fått hem
  • Anmälan till utvecklingssamtal på dagis

Armband i äkta silver


En beställning på ett armband i äkta silver som jag gjorde klart i förra veckan.

To do-lista Tisdag

Tisdag:

  • Posta brev
  • Hämta ut paket
  • Släng återvinningen
  • Köp toa och hushållspapper
  • Köp packpapper på Rusta
  • Packa hygienartiklar, parfymer m.m
  • Gör ordning ett till hörn i sovrummet att ställa flyttkartonger
  • Kör och plocka ur diskmaskinen
  • Kör en tvättmaskin
  • Gör rent tvättmedelsfacket till tvättmaskinen
  • Planera middag
  • Ring skatteverket och kolla upp så att städfirman jag ska anlita verkligen innehar F-skattsedel
  • Fixa adressändringen
  • Kontakta det nya dagiset för besök?
  • Invig håltången och gör lås på läderarmbanden
  • Fyll i dagispappren vi fått hem
  • Anmälan till utevecklingssamtal på dagis
  • Beställ hem stora lås i äkta silver
  • Beställ silvermaterial till en smyckebeställning

Handlat på Rusta

I dag var jag in på Rusta för att köpa en matta till lekstugan, och kom ut med följande:

Den randiga mattan ska jag ha i tvättstugan, 180cm lång 199:- Mattan med stjärna på ska dottern ha i lekstugan 79:- kostade den.
Den randiga mattan finns även som 3m lång för 349:- den skulle jag eventuellt vilja ha i köket, men det får bli sen då man bott in sig och kan måtta upp. Dock är jag sugen på en svart pappelina med vita stjärnor på, fast den är rätt dyr... Sen så måste ju sambon få vara med och bestämma också, tvättstugan är dock mitt område så där tog jag mig friheten att bestämma matta ;-)

Muffinsformar 29:- samt brödfat för 29:- (jag köpte ett svart)

To do-lista Måndag

Måndag:

  • Köpa 2 mattor på Rusta
  • Handla mat
  • Planera middag
  • Köp frimärken
  • Lämna 2 kassar med kläder till välgörenhet
  • Gör iordning inspelning av veckans program
  • Vika lakan
  • Tvätta sambons softairgun-kläder
  • Fixa adressändringen
  • Kontakta det nya dagiset för besök?
  • Svara på mail angående smyckesbeställning
  • Invig håltången och gör lås på läderarmbanden
  • Beställ hem stora lås i äkta silver
  • Beställ hem stora lås i silverplätterat
  • Beställa 1,5 mm sifferstansar
  • Ring skatteverket och kolla upp så att städfirman jag ska anlita verkligen innehar F-skattsedel

To do-lista söndag

Söndag:

  • Klippa dotterns naglar
  • Kolla ikapp inspelade program
  • Lägg in bilder på datorn från digitalkameran

I går invigde jag en Vila-klänning som jag köpte i Jönköping förra sommaren för 50:-



Mums får igår: Mammas morotskaka (finns INGEN, och då menar jag INGEN som bakar lika god morotskaka som min mamma!), kakor och bullar också de hembakta av min mamma, samt smarrig sushi på restaurangen!


Mobilväska som jag köpte inne på kappahl igår!

Gårdagen


I går invigde jag en Vila-klänning som jag köpte i Jönköping förra sommaren för 50:-


Mums från igår: Mammas morotskaka (finns INGEN, och då menar jag INGEN som bakar lika god morotskaka som min mamma!), kakor och bullar också de hembakta av min mamma, samt smarrig sushi på restaurangen!


Mobilväska som jag köpte inne på kappahl igår!

I´ts my birthday


Jag har haft en jättemysig dag med familjen idag! Min mamma och pappa har varit på besök och vi har myst hela dan. Först med lång frukost, sen fika och sen en tur ner på stan efter dotterns eftermiddagsvila. Vi kom dock ner rätt sent så vi missade det mesta på barnfestivalen som varit här i västerås. Men vi tog en liten sväng inne på Igor, där jag köpte en mobilväska och mina föräldrar hittade lite nya kläder. Sen gick vi och åt kina och sushi-buffé!

Eftersom sambon min varit bortrest över min födelsedag så kom han hem med en tårta i torsdags och vi fikade och firade lite i förväg.


I fredags kväll efter att dottern hade somnat så bakade jag tårta:


Presenter fick jag också utav mina snälla föräldrar! Förrutom presentkort på ikea (vilket kommer komma väl till användning nu då vi ska flytta!) så fick jag dessa:

Blomma med fin kruka med spetsmönster, digital köksvåg samt mandelkvarn


Klädnypor till min tvättstuga, samt förkläde med ficka fram på som min mamma sytt och som jag ska ha klädnypor i då jag hänger tvätt ute på torkvindan, rosa såklart! En supersmart uppfinning som min mamma designade nån gång på 70-talet, och mamma hade en sån hela min uppväxt som hon sytt själv, jag har inte sett nån annan som har en sån! Förutom jag nu då! :-) Samt Sagaform skedar "Paus" som jag önskat mig fler utav, har 4 sedan förut och nu har jag ett dussin!


Trädgårdsspade och kratta, håltång (till min smycketillverkning)


Present från min pappa: trädgårdshandskar, dyna man sitter på med knäna då man gör trädgårdsarbete, samt en maskrosplockare! (En humoristisk present från min pappas sida då jag alltid trackat honom för att han håller på och plockar maskrosor, och nu fick jag igen! haha!)

Finaste bror med sambo skicka blommor via blombud! Trots att han befinner sig utomlands på jobb just nu! Tack snälla! Jag blev så glad och förvånad!



To do-lista fredag

Fredag:

  • Packa skötväskan med mellis, vattenflaska, blöjor, våtservetter, extra ombyte m.m inför dagens lekdejt.
  • Leverera en smyckebeställning
  • Planera middag
  • Handla ingredienser till tårtan
  • Baka tårta
  • Kolla ikapp inspelade program

Lässtund


Passade på att läsa lite i nya Mama medan dottern kollade på pippi långstrum.


Lite igenkänningsfaktor i denna artikel ovan, "Du irriterar dig på söliga människor som pratar i långa harranger, du fyller gärna i deras meningar" Jo, tack det stämmer. "Du lägger in påminnelser i mobilen för att inte glömma saker" mmmm....

Barnmat the old style


Kändes som jag hade gjort en tidsresa till min egen barndom idag då jag serverade detta till dotterns lunch. Sen att dottern bara åt av makaronerna det är en annan historia.


Själv åt jag resterna från gårdagens pastasallad.

2 timmar senare...

Det blev en tupplur med dottern, vi sov i 2 hela timmar!!? Det var välbehövligt kände jag efter gårkvällens kliande-tänder-gnäll-kväll. 00:30 tog jag med dottern in i badrummet efter att hon legat i våran säng och "gnällt". I badrummet fick hon gnaga på en kall bitring och så gav jag henne alvedon, sen satt vi där en stund för att pappan i huset skulle kunan få somna i lugn och ro, eftersom jag visste att han skulle upp och börja jobbet tidigt idag. 30 minuter senare så smög vi tillbaka till sängen och dottern somnade på ett kick och vaknade inte en enda gång och gnällde. Tror att alvedonen hjälpte ganska bra mot all kli och värk i tandköttet, nu har en del av en vass liten tand trängt igenom tandköttet, men hon går fortfarande runt och gnager och tuggar frenetiskt på allt och inget, tror snart hon har tuggat/bitit sönder alla sina nappar! Tror det får bli alvedon ikväll också, fast jag tycker inte om att ge de där alvedonen med min fobi, och i går blev dottern även lite ledsen efter att jag hade gett henne alvedonen... Men det är väl bara (som med så mycket annat när det gäller föräldraskap) att bita ihop.

Ändrade planer

Vaknade av ett ruskigt åskoväder i morse, och låg ett tag och lysnade på sambon som gjorde sig iordning för att åka till jobbet. Somnade sen om och sov till 7:30 då vi klev upp. Upptäckte sen att sambon hade tagit bilen till jobbet, så det fick bli ändrade planer idag. Jag hade ju egentligen tänkt att jag och dottern skulle åka och handla ingredienser till min tårta, men då får vi ta det imorgon. Fick bli en hemmafixardag, mutade dottern med glass och Mamma mu på dvd så kunde jag fixa lite under tiden hon kollade på det. Passade på att köra några maskiner tvätt, bädda rent i sängen och fixa tånaglarna + fingernaglarna. Nu har vi nyss ätit lunch och posten damp ner i brevinkastet för en stund sedan, men nya numret av mama! Nu  velar jag mellan att ta ett tupplur tillsammans med dottern eller att sätta mig i köket med en kopp te och läsa mama...

To do-lista torsdag

Torsdag:
  • Dagis är stängt, ta med dottern till affären och handla inför tårtan - Det får bli imorgon
  • Kolla efter ett nattlinne, luvtröja och ett par jeans-capribyxor (clamdiggers?) åt dottern - Det får bli imorgon
  • Fixa naglarna inför födelsedagen
  • Planera middagen
  • Kolla ikapp inspelade program
  • Tvätta
  • Bädda rent i sängen

Militärkjol igen! Äntligen!


För ca 6 år sedan hade jag en militärgrön kjol som var sååå snygg! Den har jag dock växt ur, så min svägerska har nu fått ärva den av mig. Men idag blev jag så lycklig då jag fann denna på H&M webshop! Så nu är en sån beställd!

Picknick på dagis

I kväll har vi varit på picknick på dagis! Jag och dottern mötte upp pappan som kom direkt från jobbet. Och så hade vi med oss maten som jag gjort iordning. Lite trist var det dock att det bara var vi och en familj till, men desto mer tid för oss att prata med personalen. Vi satt på en filt och mumsade den medhavda matsäcken bestående av pastasallad och tunnbrödrullar. Dottern hade dock inte tid att sitta still och äta särskilt länge, hon ville springa omkring och visa oss en massa saker, cykla på en trehjuling (där hon nästan har lärt sig att trampa!) sen så grävde hon i sand och grus så det var en sandig unge som åkte hem i bilen sen, tror att lite sand dock blev kvar efter duschen... Men nu är det en nöjd tös som slumrar i sin säng :-)

To do-lista onsdag

Onsdag:
  • Hämta ut ett paket på posten
  • Handla mat
  • Leta fram en kylväska
  • Gör klart en smyckebeställning
  • Städa badrummet
  • Tvätta, vik ihop torkad tvätt sedan igår, häng upp blöt tvätt
  • Gå igenom hygienartiklarna i skåpet under handfatet i badrummet: vad ska slängas? vad ska packas? Rensa!!
  • Laga mat inför picknicken ikväll
  • Packa några flyttkartonger
  • Svara på mail angående pris på smycken

Välgörenhet









Jag stödjer: Min stora dag, Unicef, Rädda barnen, Rosa bandet/bröstcancerfonden

Gör det du också!
Klicka på namnen för att komma vidare till hemsidorna!

Lunchdags


Nu har jag jobbat klart en stund på förmiddagen. Har lyckas bocka av 2 stora punkter på min att göra lista, jag har ringt och bokat flyttstäd av lägenheten, samt gjort klart en smyckebeställning och monterat upp fotostudion och fotat smycken. Nu är det dags för lunch!

Barnarmaband som jag har gjort


I dag när jag ändå höll på att göra klart en smyckebeställning så gjorde jag ett silverarmband åt dottern. På den lilla berlocken har jag stansat in första bokstaven i hennes namn.

Barnyoghurt


I går köpte jag dessa yoghurtar till dottern, man fick köpa 2 förpackningar för 15:-, och gissa om dottern gillade dem! Hon åt 3 stycken då hon kom hem efter dagis!

Barnarmband


Dessa armband är tydligen väldigt populära bland kidsen just nu, hittade dessa på Hm igår och köpte ett paket till dottern. Kändes som barnvänliga armband, fast de var ändå lite för stora för dottern.. Hon lekte med dem och provade de en stund sen la vi dem i hennes smyckeskrin.

To do-lista tisdag

Tisdag:
  • Stansa en smyckebeställning + fota smycket
  • Slå in avslutningspresenterna åt fröknarna på förskolan
  • Skriv en shoppinglista över mat till picknicken på dagis
  • Ring och boka flyttstäd
  • Packa inför flytten

To do-lista måndag

Måndag:
  • Hämta ut paket från Skopunkten
  • Posta paket till en bekants barn som fyllt 4 år
  • Panta tombrukarna och tomflaskorna som förökat sig under diskbänken
  • Handla mat
  • Ärendet inne på HM
  • Ring och boka flyttstäd
  • Programmera inspelningsbara hårddisken för veckans program

HM läsning


Nu ska jag sätta mig och läsa HM-tidningen och äta lite choklad innan det är dags att åka och hämta dottern på dagis.

Choklad


Dessa chokladkakor fick man köpa för 10:-/styck på Ica maxi idag! Jag valde en med karamell och tranbär.

Snart 30


På lördag fyller jag 29 år, snart 30 alltså. Och då är det väl dags för rynkkräm och firming bodylotion?! Fanns faktikst ingen annan nattcreme i min prisklass på ica idag, och denna Q10 stod  på hyllan för 30+ Barnängens lotion var en nyhet, jag valde den med firming effekt, det skadar ju inte.

Nya solbrillor och lite sommarpresenter


Köpte en liten sommarväska till dottern, 2 hårband och armband +nya solglasögon (de hon har nu är i bebisstorlek och hon är ju ingen bebis längre) Även mamman fick nya solglasögon!

Jag hann!!!


Jippie! Jag hann beställa denna från Rädda barnens webbshop!
Illustration "a piece of sea" av Cornelia Waldersten. Man fick denna gratis om man läser tidningen Family living!  Behövde bara betala för porto/packning som blev ca 100:-, normalt kostar illustrationen 900:-.
Det var först till kvarn som gäller eftersom illustrationerna var begränsade. Nån stans i huset ska den väl passa! :-)

Dags för lunch!


Jag har just kommit hem efter en tur på Ica och HM, har duschat av mig svetten (grymt varmt ute idag!) Nu ska jag äta pasta sallad och till det dricka en" Vitamin water".

Avslutning på helgen


Sitter just nu och njuter av en skål med popcorn då dottern har somnat. Sitter och planerar veckan som kommer. Har packat lite inför flytten, ikväll fick det bli smycken och acessoarer som jag samlat ihop på sammas ställe. Lyckades även hitta min plattång, så nu har jag provat att platta håret framme vid ansiktet för att det uppklippna håret ska framträda lite mer. Provade Glow-schampoot och balsamet då jag duskchade förut idag, och det var jättebra! Har aldrig varit med om ett schampoo som löddrat så mycket! Håret blev mjukt och det luktar jättegott!

jag är ett stort fan av "att göra-listor" och skriver en för varje veckodag för att jag inte ska glömma något. Använder mobilen samt filofaxen fr detta. Och varje kväll innan jag somnar så ligger jag i sängen och uppdaterar listorna. Så här ser mina listor för veckan ut hitillas:

Måndag:
  • Hämta ut paket från Skopunkten
  • Posta paket till en bekants barn som fyllt 4 år
  • Panta tombrukarna och tomflaskorna som förökat sig under diskbänken
  • Handla mat
  • Ärendet inne på HM
  • Köpa tabletter mot tandvärk på Apoteket åt dottern
  • Ring och boka flyttstäd
  • Programmera inspelningsbara hårddisken för veckans program
  • Packa inför flytten
Tisdag:
  • Stansa en smyckebeställning
  • Packa några flyttkartonger
  • Boka tid för massage?
  • Slå in avslutningspresenterna åt fröknarna på förskolan
  • Skriv en shoppinglista över mat till picknicken på dagis
Onsdag:
  • Gör klart en smyckebeställning
  • Städa badrummet
  • Fixa mat/fika inför dagis-pickningen/grillkvällen -Handla!
  • Laga mat inför picknicken ikväll
  • Packa några flyttkartonger
Torsdag:
  • Dagis är stängt
  • Ta med dottern till affären och handla inför tårtan
  • Fixa naglarna
Fredag:
  • Baka tårta

Glow shampoo och balsam


Jag har tidigare aldrig provat detta schampoo, men hört mycket bra om det. Men i torsdags då vi var på ÖB så fick man köpa 2 flaskor för 20:- så jag  passade på. Dessa flaskor fick följa med mig hem, och snygga är de också att ha framme!

Scones

Eftersom vårat bröd var slut och sambon tog bilen till jobbet och jag kände mig för yr idag för att våga mig ut och köpa bröd så bestämde vi oss för att baka scones jag och dottern. Efter förmiddagsluren så satte vi igång!


Scones

8 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl mjölk

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Smula ner margarinet och fördela det i mjölblandningen
  • Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg
  • Dela degen i 4 delar
  • Knåda ut 4 kakor på en plåt, nagga kakorna och skär ett kryss med en kniv (så att de går att dela genom att bryta dem sen när de är färdiggräddade)
  • Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Mamma mu och pippi


Har beställt 2 filmer från Cdon åt dottern. Tecknade Pippi i söderhavet samt dotterns nya favorit Mamma mu.
Vi har kollat på svt play på mamma mu, samma avsnitt massor med gånger, men nu har de plockat bort det :-( och dottern tjatar om mamma mu hela dagarna nu så jag kände att jag ville köpa mamma mu på dvd så hon kan kolla på den när hon vill.

Edblad armband


Mina älskade vackra armband från Edblad, älskar dessa och har dem på mig varje dag!

Armband med amulettring


Armband i äkta silver som jag gjorde i förrgår.

Leksakskaos


Alla småbarnsföräldrar som INTE känner igen den här synen räcker upp en hand! (Tror knappast någon räcker upp handen) Ni som har småbarn kan nog vittna om att vardagsrummet då och då blir belamrat med leksaker och legobitar! Ett riktigt leksakskaos som jag aldrig skulle vilja byta ut mot något annat i hela världen! För mig började livet då min dotter föddes! Även fast jag ibland suckar och plockar leksaker från golvet flera gånger varje dag så skulle jag aldrig vilja vara utan detta, leksaker på golvet är vad som gör ett riktigt hem för mig.

Hopprep


När vi var på ÖB idag och köpte flyttkartonger och hårschampoo så fick dottern ett hopprep gratis av tjejen i kassan! Hon blev så glad! Satt hela resan hem i bilen och tränade på att säga "hopprep". Sen när vi skulle gå upp för trapporna hemma så höll hon det i ett järngrepp och skulle prompt bära det själv även fast det innebar att hon inte kunde hålla i sig i ledstången utan bara i min hand.

Shoppat idag

ja så vidare värst mycket fönstershopping blev det inte, jag är rent av livsfarlig att släppa ner på stan själv. Hittade 3 fina toppar/blusar (vilka jag iof varit på jakt efter)

149:- på Lindex (Styled by Rachel Zoe)


Blusar från Vero moda 179:-/styck


Hårklämmor med blommor på från Hm 29:-/par


Ny mineral foundation från kicks

Nyklippt!

Äntligen var man nyklippt! Jag har väntat såååå länge på att få klippa mig! tog en ego-dag på stan idag då jag åkte ner själv efter att ha lämnat dottern på dagis. Först klippte jag mig och sen hade jag drygt 2 timmar på mig innan jag skulle till tandläkaren. Först var jag lite orolig för vad jag skulle hitta på under de 2 timmarna, men tro mig det var inga som hellst problem! Jag strosade runt och provade kläder och hade egentid.

Före och efterbild där man ser de äckliga kluvna hårtopparna och det slitna håret, men nu är det äntligen borta!


Jag är så nöjd! Den här fisören hon vågade göra mer etapper/uppklippt runt ansiktet och jag tycker det är sååå snyggt då håret får form och ramar in ansiktet!

Smyckesjobb, ny förskoleplats och förberedelser för imorgon

Efter en hektisk dag så sitter jag nu här med en kopp te efter att dottern har somnat. Hann klart armbandet förutom den lilla detaljen med en pärla som skulle hänga med på slutet, jag hade lyckats beställa en för liten pärla så det såg bara fånigt ut. Nu är en större pärla beställd och jag hoppas den kommer imorrn eller på fredag så att jag kan göra klart smycket och fota det då. Det gick för övrigt bra att stansa "Ä", fick använda mig av en skruv för att få till prickarna över A:et. Jag gjorde även ett armband till mig också utav silvermaterial som jag har haft hemma länge men inte vetat vad jag skulle göra med det, men så fick jag en idé. Ska fota det armbandet snart också så får ni se bild sen.

Efter smyckestillverkningen så åt jag lunch och så hann jag greja lite på datorn. Skulle skriva ut en rabattkupong på våran skrivare, men det bara strulade och fel bild blev utskriven och det slösade en massa på våran bläckpatron, grrr!!! Fick kalla sambon till hjälp och han svor några ramsor innan han till slut lyckades fixa det åt mig. Sen var det dags att hämta hem lillan från dagis, och då vi kom hem så ringde placeringsassistenten angpende dagisplats dit vi ska flytta, hon kunde bara erbjuda oss vårat 3:e handsalternativ vilket känns sådär lagom kul... Men vi ska i allafall åka dit och besöka dagiset då det inte ligger i ett så vidare värst roligt område, men det kanske kan bli bra ändå. Men sen ska vi stå kvar i kön i fall det dyker upp nån ledig plats på vårat 1:a och 2:a handsalternativ.

Sen blev det städning av badrummet och sambon gick och köpte pizza, och efter det var det dusch för mig och dottern sen gröt för henne och läsa lite saga sen nattning. Nu har jag fixat till lite i min garderob och tagit fram kläder för imorgon. I morrn ska jag nämligen ner på stan för att först gå och klippa mig (äntligen!!) och sen ska jag till tandläkaren. Emellan det blir det nog en shoppingrunda, fast det får nog bli mest fönstershopping men kan nog ändå vara lite mysigt att strosa omkring och kolla i affärer som man aldrig annars hinner med att göra. Längtar tills mitt hår är nyklippt! Hoppas bara det blir bra... Ska bara toppa håret och fixa till "flikarna" det hår som är uppklippt runt ansiktet för att få lite form på håret. Just nu är mitt hår helt hopplöst och risgigt med massa kluvna hårtoppar, skäms nästan att säga det men jag har inte klippt det sedan i slutet av december... Men nu ska jag bli fin i håret inför min födelsedag som är nästa helg!

Smyckebeställning

Nu ska jag sätta mig och jobba med en smyckebeställning där jag fick hem materalet igår, äkta silver ska det vara. Ett armband med ett stansat hjärta, så jag ska börja med att stansa texten på hjärtat nu vilket jag hoppas kommer att blir bra då jag kommer få stansa dit 2 prickar för hand (över A så att det blir ett Ä).

Matchande skor från ellos


Rosa converse-liknande textilskor från Ellos åt mig och dottern

Nu får det vara nog!

Nu är jag upprörd! Ska blir så SKÖNT att flytta härifrån och få vara sin egen! Slippa vänta i evigheter på att något ska bli gjort, utan man är sin egen vaktmästare. För nog är det lite konstigt att då vi flyttade in så fick vi vänta i ett halvår innan vi fick tapetserat, vi har under de 6 åren vi har bott här stått i kö för motorvärmarplats, men inte fått nån fast de som flyttat hit efter oss har fått det... Och då jag ringde och bad de komma och montera på ett tippskydd samt hällskydd på spisen så visste de först inte vad det var, och sen så kom de hit först efter 1 månad, utan hällskydd! De påstod att de inte hade nåt i det måttet som passar våran spis, men hur svårt hade det varit för dem att köpa ett universal hällskydd på ikea för 179:- då?! Men det mest märkliga måste ändå vara att då sambon gick och sa till vaktmästarna att våran hatthylla hade lossnat så kunde man inte bara komma dit utan man var tvungen att ringa och felanmäla först. Men när vi sa upp lägenheten och skrev under uppsägningspappret så kom de dagen efter och borrade upp hatthyllan igen...

Men nu till det som gjort mig upprörd idag. Vaktmästarna här åker runt i små golfbilar, och idag efter att jag lämnat dottern på dagis så sprang jag in en snabbis på affären för att köpa fil och då jag kom ut så höll jag på att bli påkörd av den ena vaktmästarens golfbil! Han kom och körde där i världens fart precis utanför affären! Han kom från det hållet där det är som en gångbro och där inte ens cyklar åker! Och som vanligt så tvärnitade jag och kände det som att det var mitt fel, kanske gick jag för snabbt ut ur affären...? Men efterråt så blev jag irriterad, varför ska jag ta på mig skulden för att han hela tiden kör vårdslöst med sin golfbil!? För det är speciellt en av dem som kör vårdslöst, han har tex skrämt min dotter så nu är hon rädd för nästan alla fordon, och hon blir jätterädd då de kommer med sina golfbilar! Den gången så hade jag just hämtat dottern på dagis och så skulle vi gå från parkeringen de ca 100 m som det är till våran lägenhet från parkeringen. Då kommer han och åker med golfbilen nere på en av gångvägarna, dottern tittar nyfiket med stora ögon och pekar och vi står och pratar om golfbilen. Jag pratar positivt om att det är vaktmästaren som har en sån bil för att kunna åka runt och laga och fixa i alla lägenheter. Och just då så bara får han ett infall och svänger till och börjar köra upp för gräskullen upp mot parkeringen och rakt emot oss! Dottern blir livrädd och skriker "mammaaaaa" och sträcker upp armarna mot mig, vaktmästaren bara tittar oförstående. Jag lugnar dottern och säger på ren impuls att det är ingen fara, men nu är hon rädd för golfbilarna tack vara honom! Jag brukar skaka av mig händelser och mer lägga skulden på mig själv att det säkert var jag som inbillade mig, men efter att han nästan körde på mig idag samt att han skrämt dottern så hon är livrädd har gjort mig riktigt förbannad!

Rosa gummistövlar


Så söta rosa gummistövlar från skopunkten för 299:-, endast en bråkdel av vad Hunter och Viking tar för sina rosa gummistövlar. Gillar verkligen dessa!

Unicef just nu

Sitter just nu och tittar på humorgalan för Unicef på 4:an. Man gråter innombords utav alla hemskheter i världen, vuxna som utnyttjar barn och barn som dör utav malaria, undernäring och polio. Detta borde inte får hända!! Om man inte bryr sig om detta eller sitter och är oberörd av barn som far illla då är man gjord av sten! Om det är nåt man ska engagera sig i så är det för barnens rätt!

Det finns så många sätt att bidra, jag har, förutom att vara världsförälder, köpt den fina Unicef-tröjan för barn på HM samt fina Unicef-armbandet.

Humorgalan



Missa nu inte att titta på humorgalan i kväll klockan 20 på 4:an!
Jag kommer titta och ha mitt unicef-armband på mig.





Stöd Unicefs otroliga arbete för barn runt om i världen du också!


Barn är de viktigaste människorna på jorden och alla barn förtjänar att få växa upp under trygga förhållanden och med kärlek och omtanke runt omkring sig. Någon som lyssnar, bryr sig och att barnen får känna att de är värdefulla och viktiga. Detta är tyvärr inte verklighet för alla barn, men genom att engagera sig som vuxen och bidra med en slant varje månad så kan man vara med och kämpa för barns rätt att få vara just barn! Som världsförälder genom Unicef är man med och hjälper där hjälpen behövs, pengarna går till exempelvis till näringsmjölk till undernärda barn, mödrar som har hiv så att deras bebisar inte ska smittas, barn som förlorat sina föräldrar genom naturkatastrofer, krig osv. Barn är oskyldiga och bör få vara barn, barn ska få leka och lära utan att behöva kastas in i en vuxenvärld, med allt vad det innebär, för tidigt. Kämpa för varenda unge, för alla är viktiga!!

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0