Egentid på kvällssidan


Nu sitter jag på uteplatsen och läser tidningar, surfar på nätet, bloggar och mumsar melonsallad! Underbara sommar!

Melonsallad


I dag snodde jag ihop en fruktsallad med vattenmelon, galiamelon och smultron, himmelskt gott och läskande i värmen!

Nya leksaker


I går efter att vi hade vinkat hejdå till lägenhetn jag coh dottern (hade besiktningen igår och lämnade sedan tillbaka nycklarna) så åkte vi och åt varsin hamburgare på Mc Donalds och efter det gick vi på leksaksaffären där dottern fick köpa 2 saker, en hink med hello kitty och ett nalle puh mjukdjur. Så nu har Nallle puh både varit med på att dansa runt våran (numera vissna) midsommarstång, plockat smultron och sprungit runt på gården. Puh är även en bra kompis då man ska se på film eller sova i vagnen.

Inne på H&M hittade i sedan en hello kitty mjukis för 30:- samt 2 linnen för 10:-/styck samt 2 linnen för 30:-/styck till dottern.

Färdigflyttade

Ja nu är vi äntigen på plats i huset med alla våra saker, det har inte varit lätt kan jag säga. Många vändor med bil och lastbil blev det innan alla prylar var flyttade. Men nu sitter vi här i vårat fina fina hus som jag älskar mer och mer för varje dag. Många flyttkartonger har inte blivit upppackade ännu, och mina favorit temuggar är fortfarande försvunna, men vad gör väl det vi är ju i allafall på plats nu! Många slitiga dagar har det varit och en del sura miner, men tack och lov har vi haft turen att min familj har ställt upp med både flytthjälp och barnpassning, utan dem hade vi aldrig fixat detta. Ett stort tack till er!!!

De första dagarna i huset bestod mest av att packa uppp och organisera var allt skullle vara, men nu de senaste dagarna tycker jag att jag har börjat leva mer och, vi är väl inte riktigt där ännu men nästan, så har rutinerna infunnit sig. Ännu är det strul med doterns mat och sov-tider (och mina med för den delen) men i dag har jag faktikst legat ute på gården och solat medan dottern sov i vagnen under ett parasoll (hur ofta har jag inte drömt om detta då vi satt instängda i lägenheten!?)

Badhanddukar


49:-/styck på Ica maxi

I dag köpte jag 3 badhanddukar på Ica maxi för 49:-/styck. Köpte de 2 som syns på bild, varsin åt mig och dottern samt en svart till sambon.

Cykelstöd


49:- på Jula

Insåg i söndags att mitt stöd på cykelt inte är optimalt då man ska sätta i och ur barn i barnsitsen. Cykeln lutar alldeles för mycket så att den nästan faller omkull och framhjulen snurrar iväg, känns rent av livsfarligt! För att kunna få i dottern i sitsen så måste jag stödja cykeln på höften och se till så att den inte tippar åt andra hållet, samtidigt som jag justerar bältet och fotspännena. Så idag googlade jag för att hitta ett alterativ, funderar över om ett sånt här dubbelstöd skulle få cykeln stabilare?

Familje pool

I dag köpte jag en familjepool på ica maxi för 199:-, köpte även till ett poolskydd för 69:-

Här ska badas i sommar! Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi får nycklarna till huset! Jippie!!!

Nu är jag hemma en sväng för att lämna av maten som jag handlade, köpte bland annat en massa korv + korvbröd som flyttmat. Strax ska jag åka iväg igen och lämna in bilen på tvätt, under tiden den tvättas ska jag ta en promenad och äta lunch troligtvis blir det hamburgare på Max.

Cykeltur!

I dag tog vi en cykeltur hela familjen på eftermiddagen. Dottern längtade ut och då vi frågade om hon ville åka cykel så jublade hon! Cyklade ner till hamnen där vi stannade och åt glass och sen så cyklade vi ner genom stan och sedan hem igen. Det var så fint väder och supermysigt att cykla! Otränade mamman överraskade alla (mest sig själv) genom att cykla upp för en lång backe utan att stanna!

Handla på nätet

Kikade just in på H&M´s webbshop, och döm om min förvåning då de hade gjort om hela webbsidans design! Tog ett tag att vänja om sig till den nya designen men här såg man ju faktiskt bättre än vad man gjorde förr!
Andra butiker som jag hade önskat att de hade webbshop:
  • Kappahl
  • Åhléns (Främst för deras Pippi-kläder)
  • Lagerhaus
Jag kan inte förstå att dessa butiker inte inser vad mycket de skulle kunna tjäna på om de hade webbshop! Deras största kunder torde vara småbarnsmammor, och vad är då bättre än en webbshop där man kan handla på tid då det passar en och kunna handla i lugn och ro över nätet då barnen sover!?

Titta vad jag hittade idag!!!!


Titta vad jag hittade i dag!!! 2 svarta och 1 vit korg på Rusta! Precis de som jag har letat så länge efter!!!

Tankar om skilsmässa

I dag då jag och dottern satt i bilen och väntade på sambon som sprungit upp i lägenheten en snabbis för att lämna av lite saker som vi köpt så blev vi vittnen till vad som framstod som ett skillsmässo-drama! En pappa kom ut och satte sig i bilen och en liten pojke som var jätteledsen försökte gråtandes göra allt för pappan att stanna "åk inte pappa", stackarn han bara grät och var så ledsen! Mamman sa argt till pojken att han skulle komma in, och pappan försökte köra därifrån. Tyckte så synd om pojken! Vad uppslitande för barn det måste vara med skillsmässor. Jag bestämde mig där och då för att ett förhållande med barn inte får bli nåt där man ger upp så lätt. Jag vill aldrig utsätta min dotter för detta! Därför kommer jag kämpa på, inser hur viktigt det faktikst är för barn att föräldrarna kämpar för att hålla ihop familjen!

Spagetti och köttfärssås i flyttstöket


I dag åt vi spagetti och köttfärssås. Dottern åt med hela kroppen och över hela sitt bord, att inte Ikea har gjort svarta barnmatstolar + brickor!? De vita blir ju så missfärgade av köttfärssås och ketchup! Svart borde deras "Antilop" stolar vara!


Eftersom majoriteten av våra glas är nerpackade i flyttkartonger och de få glas vi hade framme redan stod i diskmaskinen så fick vi improvisera i dag då vi åt. Jag tog en engångs plastmugg och sambon tog måttet som hör till våran stavmixer! Skål!

Älskar att rita


Eftersom dotterns färgpennor redan är nerpackade i en (okänd!?) kartong så fick vi leta fram ett par gamla kritor från skrivbordslådan som hon fick ha då hon skulle rita en sommarhälsnings-kort till farmor som vi ska skicka tillsammans med en liten sommarpresent som jag har gjort.

Nymålat av dottern


Konstverk från dagis som dottern gjort! De 3 första är målade med vattenfärg utomhus på staffli, och den sista gröna har hon målat innomhus med färg. Nu måste vi nog köpa några ramar så vi kan rama in dem!

Fotosmycken


En bild på lite pyssel som jag gjorde igår!

I dag gjorde jag klar dem!

Massage och utvecklingssamtal

I dag har jag varit på massage! (Min morsdagspresent) Var lite nervös inför besöket eftersom jag aldrig varit på massage tidigare. Kändes ju lite konstigt att klä av sig halvnaken inför en vilt främmande person, fast åt andra sidan så kan man ju undra hur många i den här stan som sett mig naken med tanke på att jag ju faktiskt har fött barn! Och om man jämför med det så är ju det här ingenting! Kände mig lite bortkommen där i början, man vill ju inte börja näcka direkt då man kommit in i massagerummet så jag väntade tills massören sa åt mig att jag skulle klä av mig. Sen fick jag ju ha både byxor och bh på mig "farligare" än så var det ju inte, haha! Sen fick jag ligga på en massagebänk, en sån där där det finns ett hål för huvudet. Gissa om jag hade märken i ansiktet från handduken efterråt! Haha! Det tog ett tag innan märkena la sig efter att jag kommit hem. I alla fall så hittade han en himla massa ömma punkter och knutar i ryggen och nacken och tydligen hade jag även dålig blodcirkulation i musklerna i svanken. Fick några övningar jag kan göra för att stretcha issias och eftersom jag har ganska mycket svank så bidrar detta till att jag lätt får ont i ryggen. Summa summarum så löste han upp en massa ömma punkter och sa att jag hade väldigt mycket spänningar i nacke och hela ryggen, gjorde rejält ont där några gånger men har man fött barn så har man lärt sig hur man biter ihop och uthärdar smärtan. Han masserade med is (!?) på musklerna i svanken där jag hade dålig blodcirkulation, så nu är jag rejält öm där. Men efterråt kände jag mig både stark och avslappnad i ryggen, dock öm men det är ju sånt som går över! kan helt klart tänka mig att göra om detta.

Efter massagen så gick jag hem och fixade med tvätten innan det var dags för att åka till dagis för utvecklingssamtal, sambon jobbade som vanligt så han kunde inte vara med denna gången. Det var riktigt kul att sitta ner med en av personalen och få veta och höra hur dottern har det på dagarna. Och så fick jag ju ventilera mitt favvoritämne nämligen att prata om min dotter. Dottern hade dock ingen lust att åka hem efter dagis, så jag fick bära en skrikande och fäktandes trots-2 åring till bilen och försöka avleda henne genom att prata om en lastbil och traktor som jag sett så att hon skulle sitta still så jag kunde spänna fast henne i bilstolen. Sen var det 5 minuters skrik-bilfärd hem och sen en dos av trots/slänga sig på asfalten och göra benen till spagetti så att mamman fick bära henne hem. Väl hemma efter ett" arg på skorna-utbrott" så gjorde jag ordning vindruvor som vi satte oss i soffan och mumsade på.

Nu är det äntligen helg!!! Sista helgen i lägenheten!!!  sambon är äntligen ledig tillsammans med oss så vi hinner umgås tillsammasn hela familjen! Detta har vi sett fram emot!

80 flyttkartonger senare


Här har det packats för fullt under långhelgen! Min snälla mamma har hjälp mig med att packa glas, porslin och ömtåliga saker. Min pappa har agerat barnvakt och den som har fått införskaffa mat till sällskapet samt mer packmaterial då detta tagit slut. TACK snälla mamma och pappa för att ni finns och ställer upp! Ni är bäst!

Hjärteband


I går fick jag mina hjärteband med posten. Riktigt söta och passar lika bra på barn som på vuxna. Sen känns det bra att de är för en så pass viktig sak som barnhjärtan.


Nu har jag på mig mina hela tiden. Det röda hjärtat gick tyvärr av igår då dottern vile prova dem och jag skulle ta av mig dem och ge till henne, det var redan ett hack i det röda så det gick av helt då jag og av mig det, men jag har ju de andra färgerna kvar.

Idag

I dag har jag hunnit med hur mycket som helst! Efter att ha lämnat dottern på dagis körde jag ner till sambons jobb och lämnade av lite grejer som han bett mig skjutsa ner. Sen åkte jag till Bauhaus och köpte 20 flyttkartonger, åkte sen till ica maxi och fixade så jag kunde självscanna med mitt ica kort, handlade mat och sen körde jag hem och fick springa 3 vändor upp och ner för trappan för att jag skulle få upp matkasse och flyttkartonger. Sen åkte jag och hämtade ut ett paket och postade lite brev innan jag åkte och parkerade bilen. Sen gick jag hem och städade badrummet och körde en maskin med tvätt, åt lunch och sen gjorde jag lite smycken som jag haft planer på.

Gårdagen

Hann inte blogga något alls igår då det var fullt upp hela dan! På förmiddagen så packade jag flyttkartonger, sen då vi hämtade dottern så åkte vi och hälsade på på den nya förskolan där hon ska börja i höst. Vi dök upp där utan att ha ring innan vilket kändes lite halvpinsamt, men de var så trevliga och tog sig tid med oss i allafall! Så nu har vi träffat en av förskollärarna som ska ta hand om dottern sen, hon verkar jättegulligt och avdelningen var fin så det blir nog bra. Efter besöket på förskolan så åkte vi förbi VÅRAT hus och tittade! Gräsmattan var inte klippt på länge vilket vi hoppas att säljaren kommer att göra innan vi får nyckeln och 2 veckor.

Svärmor var här igår en sväng också och jag fick en födelsedagspresent i efterskott, en sko-tork som jag hade önskat mig till huset.

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0