Från 77 kvadrat till 158 kvadrat...

Ja snart drar flyttlasset iväg! Ska bli så skönt att byta våra trånga och dåligt planerade 77 kvadratmeter mot 158 kvadrat! Byta 3 rum på 3:e våningen mot 7 rum UTAN trappor! Att få slippa dessa trappor och kunna komma ut bara genom att öppna dörren! Kunna ta barnvagnen och gå ut på en promenad utan att behöva släpa den ner för alla dessa trappor! (hejdå ryggont!) Å vad jag längtar!!! Tänk att vi bott i den här lägenheten i snart 6 år! Känns helt underbart och lite overkligt att drömmen om eget hus äntligen slagit in efter den långa tid som vi har letat! Dottern ska äntligen få ett eget rum att leka i och en lekstuga! Och efter badrumsrenovering, takmålning och tapetsering och så småningom köksrenovering och inköp av nya möbler så kommer det att bli så fint! ååååå jag längtar så!

Nya lack


I dag då jag var och handlade så hade de äntligen blivit klara med skönhetsavdelningen på ica maxi, de hade ett ställ med de nya sminket från Maybelline, ögonskuggor och mini-nagellack! 2 lack fick följa med mig hem, ett mörkgrönt och ett mörkgrått, färger jag letat länge efter. Många snygga färger fanns det!

Städat garderoben och packat


I förrgår städade jag garderoben och packade ner en massa kläder, de enda kläderna som hänger/ligger i garderoben nu är sånt som jag ska använda under vår-sommar fram tills flytten.

Vackra sjalar


Just nu är jag galen i sjalar av den här modellen!
Älskar mina nya fina sjalar! Även dottern har en egen sjal med blommor på!

Just nu

Just nu ser det ut så här hemma hos oss. I varje ledigt hörn står det flyttkartonger.

Fortsättning följer...

Vårjackor/parkas


Rosa-beiga lite sandfärgade parkas åt mig och dottern, min kommer från HM och med diverse rabatter och presentkort  så betalade jag lite drygt 200:- och dotterns jacka kommer från Ellos och efter dragen rabatt kostade den 139:-
Nu kan vi matcha pappans brun-gröna parkas! :-P

Möbler till uterummet

Älskar svart plast-konstrotting, och skulle vilja ha dessa möbler på uteplatsen!
Dels skulle jag vilja ha en soffgrupp och sen även ett matbord med stolar/fotöljer i konstrotting.


Skulle även vilja ha sånna här solstolar/badenbaden ute på tomten som man kan ligga och sola i:

Pastagratäng med ädelost, broccoli och skinka



Pastagratäng:

8 dl kokt pasta, t ex fusilli
1 paket färdigstrimlad skinka
300 g frysta broccilibuketter
140 g Kvibille Ädel
4 dl Kelda Pastasås Mild ost

Sätt ugnen på 225°. Blanda den kokta pastan, skinka och broccoli i en smord ugnssäker form. Smula osten och blanda den med såsen. Häll blandningen i formen och gratinera i mitten av ugnen 20-25 min.

Ledig dag

I dag hade vi en ledig dag ihop jag och dottern, dottern fick vara ledig från dagis pga personalbrist. Vi passade på att boka in ett möte på bvc för längd och vikt. Klädde upp oss lite i det fina vårvädret, och jag invigde min nya skinnjacka och min nya sjal!

Efter bvc-besöket så fick dottern leka i väntrummet, vilket var väldigt kul enligt henne. Hon hade minsann ingen lust att åka hem, och då jag efter 20 minuter påpekade att vi skulle klä på oss jacka och skor för att åka hem och äta lunch så blev hon jättearg på mig.

Hur många av oss föräldrar har inte glömt att ta av oss dessa blåa plast-tossor då vi gått ut från dagis, barnavårdscentraler, husvisningar m.m!? Haha! Fast i dag kom jag inte längre än tilltrapphuset utanför bvc-mottagningen innan jag insåg att jag glömt ta av mig dem. Dottern var sugen på att åka hissen, så vi tog den i stället för trapporna då vi skulle ner igen.

Välkommen till min nya blogg!

Jag kände att det var dags att starta en ny blogg nu då vi startat ett nytt kapittel i våra liv, det som husägare! Jag kommer skriva om samma saker som i min gamla blogg, men fokus kommer vara mycket på hus och inredning.

 

Min gamla blogg hittar ni här:

http://kameleontmama.blogg.se/

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0