Spenat och ädelostsoppa



Spenat och ädelostsoppa

150 g färsk eller fryst bladspenat
4 potatisar av mjölig sort, ca 300 g
3 dl vatten
1 krm vitpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl mjölk
2 ½ dl Matlagningsgrädde 15%
75 g Kvibille gräddädel

  • Grovhacka spenaten.
  • Skala och skiva potatisen, lägg i en kastrull.
  • Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar och låt koka ca 15 min.
  • Tillsätt spenaten, och mixa sönder potatis och spenat.
  • Tillsätt mjölken och grädden. Låt koka upp.
  • Smula i osten och låt den smälta.
Servera med krutonger.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0