Amerikansk pumpapaj



Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Smör/Margarin
1 äggula

Fyllning:
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl grädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.


(Receptet är hämtat från Milda.se)

Halloween



I dag gjorde jag en halloweenpumpa och av det urgröpta pumpaköttet så blev det en Amerikansk pumpapaj.




Trevlig helg!

Mera ljung

Halloween


Halloweenblomma jag köpte idag.


Pumpa som imorgon ska förvandlas till en halloweenlykta samt en pumpapaj.

Ny duschcreme

Vill tipsa om en ny duschcreme som luktar så gott! Svart orkidé heter den och man luktar gott hela dagen! Min favorit just nu.

Fruktfat


Så här fint blev mitt fruktfat då jag plockat in äpplen från trädgården. Tiden räcker inte riktigt till det man vill hinna med, men idag så hämtade jag stegen för att klättra upp i äppelträdet och plocka ner alla äpplen. Sen så rullade jag in alla äpplen i tidningspapper och la ner dem i papperspåsar och ställde dem på uteplatsen så att de ska stå sig länge.

Pannkaksmåndag

Pannkaka blev det till middag igår.

Ny bok om Nalle puh


Dotterns ny fina bok om Nalle puh "Nalle Puh nya äventyr" heter den.

Toaskylten på plats


Så där då satt toaskylten där den ska! Min bror som har fixat mitt utkast på hur skylten skulle se ut, sen har han skrivit ut den och laminerat den.

Depend nr 260


Ingen har väl missat att jag älskar grönt, här en ny nyans av grön i form av depends hösfärg nummer 260

Jag gillar inte att man skyller ifrån sig


”Dagispersonal anmälde inte misstänkt barnmisshandel: Vi tänkte anmäla men hann inte”.


”14-årig flicka blev våldtagen på skolan och trakasserades av elever. Skolan: Vi gjorde vad vi kunde”


Varje dag far svenska barn illa och vuxna skyller ifrån sig. Varför är det så? Det ska UNICEF ta reda på. Under en månad hårdbevakas Sverige – inga undanflykter accepteras. För att klara det behöver de vår hjälp: Hjälp till att jaga undanflykter då barn far illa, ta ställning på Facebook och sprid filmen om undanflykter.


Och du som har en egen blogg, var med och blogga mot undanflykter!


24 oktober – 24 november är månaden då man inte får skylla ifrån sig.



fotograf: UNICEF/Roger Le Moyne

Ensam hemma

Nyss åkte dottern med sin pappa för att köpa pizza. Jag hade ingen lust att följa med, men dottern ville så gärna förlja med pappa ut och åka bil. Så nu är de i väg och handlar och jag är själv hemma... Usch så tomt den känns och vad nära man har till gråten. Hoppas de kommer hem snart igen! Jag kan inte hjälpa mina tankar, men varje gång jag säger hejdå till någon närstående så tänker jag alltid "hoppas det inte var sista gången vi sågs". Vet inte varför jag tänker så konstiga tankar, men det gör jag. Så nu när de åkte i väg så började jag panik-sakna dem redan då bilen rullade ut från gården, ville nästan springa ifatt bilen och åka med.

Snart helg!


I kväll kickar vi igång helgmyset! Dottern är ledig från dagis imorrn, jag har städat hela huset och ikväll när dottern har somnat ska vi kolla på "Criminal minds" som börjar igen på 5:an! Och jag har köpt hem salta skruvar som vi ska smaska på till det. Har även köp hem majskrokar åt dottern som hon kan få då hon tittar på "mamma mu" och "Händige Manny" mfl.

Paketkalender

Jag har tagit hit min gamla paketkalender som min mamma sydde åt mig då jag var liten och som jag haft under hela min uppväxt. Nu har dottern fått ärva den, och i år ska hon för första gången få en paketkalender med små paket som jag ska slå in. Detta är vad jag har tänkt att det ska vara i paketen:

Pixiböcker, duplo lego (uppdelat i flera paket såklart), pippi pepparkaksformar, mamma mu pepparkaksformar, pippifigurer. Allt detta ska delas upp i 24 små paket och jag ser fram emot detta jättemycket!

Höst


Nu är huset städat och fixat inför helgen! Jag har dammat och höstpyntat litegranna också!

Hunter green


Isadora nagellack i färgen "Hunter green". Ett riktigt mörkt lack som nästan ser svart ut.

Jag gjorde min egen skylt


Så där ja! Då ska jag bara få nån att skriva ut den samt laminera den till mig så kan jag sätta upp den i badrummet så kanske jag i fortsättningen kan få skona min rygg, spara på toapapper samt rengöringsmedel (=ekonomisk vinning också!).

Våran bil är trasig...


Våran bil är trasig! I fredags bytte sambon till vinterdäck och på lördagen så städade jag den. Sen på måndagen så gick den inte att starta! Vi koppla in en batteriladdare som fick stå på hela dagen. På tisdagen lyckades sambon inte heller starta den så han for och lånade en bil på jobbet för att vi skulle kunna bogsera bilen till verkstaden. Men just då vi skulle till att koppla bogserlinan så lyckades jag starta den! Den hostade och hoppade och rosslade, men jag fick igång den så jag körde den till verkstaden. Nu står den där och vi väntar bara på domen om vad som är fel och hur många tusenlappar det kommer att kosta. Jippie! För vi hade ju inte nog med utgifter nu ändå! *ironi*

Toaskyltar



Nån av dessa borde vi ha på våran toalett, för nu har jag fått nog av att skura och sprita av golvet flera gånger då vi har manliga gäster som inte har vett att sitta ner. Här sitter vi och kissar så det så! För i den här familjen gillar vi inte att trampa runt i kiss, och dottern vill inte gärna få kiss på sina gosedjur (jo de brukar följa med på toa)

Fredagsmys

I förmiddags åkte jag och dottern och slängde återvinningen, pantade burkar och handlade samt hämtade ut paket på posten. Sen hem och gjorde lunch åt oss, sov en timme samtidigt som dottern. Sen när vi vaknade så höll pappan på att byta till vinterdäck på bilen, så vi gick ut en stund. Sen in och fixa fika och efter fikat så gick vi ut och krattade löv en timme inna det var dags att gå in och börja med middagen. Dangens middag blev hemgjord pizza. Så nu är vi mätta och jag har just diskat undan. Dottern myser en stund med pappan innan han ska åka till jobbet och då ska hon duscha sen ska vi krypa upp i soffan och har fredagsmys. Sen då hon somnat (förhoppningsvis somnat) så ska jag se på "Sex and the city 2" (fick köpa den för 9:- hos CDON) och äta godis!

I morrn blir det till att fixa mer i trädgården och röja bort lite skräp från vinden som ska slängas på tippen till veckan tillsammans med en gammal garderob som vi röjt ut från rummet vi börjat renovera, men nu först väntar fredagsmys för mig och dottern!

I går fick jag blommor


Dottern plockade dessa blommor i rabatten åt mig igår :-)

Nya keso hallon


Fler sätt att stödja rosa bandet: köp Kesos nya smak hallon! Smaken är på tillfälligt besök under september-oktober.

Ny musli


Smaskig musli som jag åt till frukost i morse. Nu sort från Finax, färskförpackad musli i zip-påse. Jag valde frukt och honung smak. Ruktigt god var den med små bitar av bland annat papaya i.

Satsumas


Goda satsumas som jag köpte på Coop igår.

Lamporna är beställda!


Jag beställade 2 stycken fönsterlampor från Jotex med rabattkoden som ger 100:- i rabatt, trist bara att jag får vänta tills mitten av december innan jag får dem.. :-(


Ljusstakarna beställde jag från Ellos med erbjudandekod som gjorde att de blev att kosta 149:- samt 199:-/styck i stället för 249:-

Fullpackad cykel igår

Så här såg de ut igår då jag hade varit och handlat.

Rosa bandet mopp?


Var får man tag i rosa bandet mopparna som säljs varje år!? Just nu i år då jag vill köpa en sån så finns den ingenstans! Nån som vet vart man hittar dem?

Libero dance collection



Libero dance collection

Samlar man 2 koder från Up & go paketen så får man ett linne, det finns 4 olika att välja mellan! jag vill ha Hiphop & disco. Fast helst vill jag ju ha alla! Ska i allafall beställa Hiphop linnet åt dottern nu för nu har vi 2 Up & go paket här hemma.

Vackra lampor!


Jag har ett tag letat efter fönsterlampor till sovrumet. Ikea har tydligen slutat med fönsterlampor, är det inte modern med fönsterlampor längre eller vad?! Men så såg jag dessa hos Jotex, tycker det är jättefina och de skulle passa så bra in i stilen i vårat sovrum! Jag har bestämt mig för att klicka hem 2 stycken, det enda tråkiga var att leveransen kommer först den 10 december... :-( Men jag ska ändå beställa nu för med koden 112111 så får man 100:- rabatt på hela köpet.

Sån otroligt fin elljusstake! Jag har i flera år tittat på ljusstakar i denna stil, men inte haft plats för att köpa dem. Men nu såg jag dessa hos Jotex/Ellos för 249:- så nu tror jag att jag ska beställa 2 stycken till allrummet! Jag har tagit på mig att julpynta, sy julgardiner m.m inför julen så allt är lite hemligt för resten av familjen ;-)

Städskåp


Som bekant så älskar jag ordning och reda. Och  äntligen har jag ett städskåp där jag kan ha fin ordning, med mina nytvättade trasor ihopvikta i en fin hög. Detta var en omöjlighet då vi var så trångbodda i lägenheten, därför känns det så lyxigt med ett helt städskåp nu!

Chokladnaglar


Brunt nagellack från ELF i färgen "Chocolate"

Viltskavsgryta


Man är väl norrlänning ;-)

Torsdagmorgon


Bilder från i morse innan vi skulle ge oss i väg på cykel mot dagis. Nu har jag varit och handlat, cyklat hem, städat och ätit lunh. Nu fikar jag framför dator och försöker få lite gjort samtidigt.

Örhängen kollektion grön höst 2011


Förmiddagen spenderades i smyckesverkstaden och efter en snabb lunch så var det fotostudion som gällde!
3 örhängen i gröna nyanaser blev resultatet. Dessa kostar 70:-/par och finns i begränsad upplaga.
Maila: [email protected] för att beställa

Grön halsduk


Grön halsduk/snodd från Gina Tricot idag. Jag är helt insnöad på grön just nu, helst ska det vara militärgrönt som på denna halsduk. jag vill ha grönt på typ allt, halsdukar, tröjor, nagellack. Så man kan säga att jag är inne i en väldigt grön period just nu.

I min sminkväska

Har sett att fler och fler bloggare fått upp ögonen för ELF-sminket! Tänkte att även jag skulle skriva lite om de produkter som jag använder och har hunnit testa sedan jag beställde mitt första paket därifrån i slutet av augusti. 2 beställningar till har det blivit därifrån.

"Mineral primer" i pumpflaska: En dryg och lättaplicerad primer som gör huden slät. För 60:- är jag mer än nöjd med denna produkt som ändå är snäppet bättre än de primer som jag tidigare använt som koster runt 100-200:-

"Brush schampoo": Kort och gott ett schampoo som man gör rent sina makeup-borstar med. Jag har tidigar aldrig haft en sånhär produkt utan gjort rent borstarna med vanlig tväl. Men detta schampoo ska decinfocera borstarna för att förhindra bekteriebildning. 

"Daily brush schampoo" i sprayform: Denna sprayar man på sina borstar efter varje gång man använt dem för att decinficera och förhindra så att det inte bildas bakterier som sedan blir till inflammationer och orenheter. Speciellt viktigt för mig som har problem med finnar, pormaskar och oren hud. Ett stort plus för den goda doften!



"Mineral blemish powder": Ett mineralpuder i lös form som man borstar på huden där man oftast får finnar. Detta puder kan man även aplicera på kvällen för att låta det verka under natten. Jag gillar verkligen detta!


"Under eye concealer & highlighter": En conceiler samt highlighter för att dölja mörka ringar under ögonen. Den är i flytande form och fungerer väldigt bra tycker jag. Ett måste för småbarnsmammor som sover för lite. Jag har väldigt mörka ringar under ögonen hela tiden och denna tycker jag döljer det väldigt bra, samt att det även finns den vita delen med highlighter så man kan fuska sig pigg genom att dutta dit den lite här och var för att kamoflera det mörka partierna.

"Tone correcting conceiler": Denna har jag ännu inte hunnit testa.

"Natural radiance blusher":
Denna har jag ännu inte hunnit testa.



Ögonfransböjare: Lika bra kvalité som andra fransböjare, inte mycket att säga om denna.

"Waterproof eyeliner pen": Denna har jag inte hunnit testa än, men jag hoppas att den är bra för i så fal kommer jag byta ut den mot mina eyeliners från ia´sadora och max factor.

Eye widener": En vit skimmrande penna som man målar på den nedre fransraden (inne vid ögat) för att man ska se piggare ut. jag använder alltid vit penna inne vid ögat och denna är precis lika bra som de pennor jag tidigare testat.


Mineral makeup i puderform. Jag älskar denna konsistens och har länge använt enbart mineralmakeup . Dessa kostar ca 35:-/styck, och är precis lika bra som de dyrare märkena! Jag har conceiler, foundation, blusher och booser och är verkligen så nöjd med dessa! Tillsammans med primer så sitter de hela dagen!


ELF har även nagellack i en mängd färger för endast 15:-/styck! jag har 3 färger, en beige en röd och en brun. Har dock bara provat det beiga hitills, men mitt intryck är att dessa är minst lika hållbara som andra nagellack i budgetklassen (isadora, depend, kicks, mavala osv.)


ELF har även olika lipgloss och läppstift i olika nyanser. Här är 2 som jag har och jag har visserligen bara testat de 1 gång men jag tycker ändå att de verkar bra.

Det var några av de produkter som jag använder från ELF, och allt eftersom så byter jag ut mina dyrare produkter mot ELF´s produker. Hitills är det endast mascaran som jag inte använder. Jag kommer fortsätta köpa min maybelline waterproof mascara etfersom jag inte riktigt gillade ELF´s mascara som jag upplevde inte gav fransarna någon volym. Jag tyckte även att den gjorde fransarna raka och hängande.

Nya succulenter i sovrummet


I går var jag på Åsby och köpte 4 vita höga krukor samt 4 taklök/succulent. De hade fått in superfina nya sorter av taklök så jag som älskar dessa var bara tvungen att ha! Nu står det 4 nya fina blommor + krukor i sovrumsfönstren!





Stöd rosa bandet

Svårare än så här behöver det inte vara att stödja rosa bandet! En sallad på ica för ca 14:- Som gjort för att varenda latmask och snåljop också ska kunna bidra! Så kom igen där ute i stugorna stöd bröstcancerforskningen! Stöd antingen genom att skänka en slant direkt här, eller genom att köpa någon av årets rosa bandet produkter  här eller genom att köpa rosa bandet-bandet. Kolla även här vilka rosa bandet produkter som finns att köpa i år genom olika butiker och företag. Eller beställ någon av de rosa örhängen som jag säljer som du finner här.

Klädd för höst

Så har vi haft våran första frostnatt då... I dag invigde jag mina nya höstskor som jag fick av mamma. Samt återinvigde en gammal parkas som jag hittade längst in i min garderob då vi flyttade. Jag har ingen aning om när jag köpt den eller vart den kommer ifrån, men det är min. Misstänker att det är en såndär billig ellosjacka som jag köpt för många år sedan och knapp använt. Snygg och superskön var den! Och jag som letat efter en höstparkas men tyckt att alla varit för dyra! Skönt var det också att jackan hade fleecefoder!

Vårat kök just nu...

Så här ser det ut i vårat kök just nu. Mattan och det nytorkade golvet är endast ett minne blott... Nu ligger det massa långa plankor som ska upp på vinden och golvet pryds numera av leriga fotstspår, och jag kokar av ilska... Vill att sambon ska komma hem nu så vi kan bära upp plankorna på vinden så jag kan få torka golvet, lägga på mattan och laga mat. Men mitt i alltihopa så var han tvungen att ställa upp i sista minuten på att hjälpa nån att flytta. Så nu kan vi inte göra mer än att sitta och vänta på att han ska flytta klart, åka och köpa innertak samt handla till middagen (vilket vi kommer få äta klockan 8 i kväll eller nåt)

Nya mattor

I helgen har vi införskaffat ny dörrmatta i hallen samt matta i köket. Jag har dammsugit och torkat golven och gjort fint. Känns så skönt att ha fått dit mattor nu!

Rosa månaden



Oktober är lika med rosa månad. Jag har gjort 3 olika modeller av rosa örhängen där halva försäljningspriset går till Bröstcancerfonden.

Beställ genom att maila mig på: [email protected]
Antalet örhängen är begränsat så det är först till kvarn som gäller.


3 olika modeller finns att välja mellan.
Modell 1, 2, 3


1                       2                       3

(Klicka för större bilder)

Uppdatering: Modell 3 är slutsåld!

Grönt är skönt


Snygga halsdukar/snoddar från Gina tricot

101 idéer


Köpte mig en tidning idag, gissa varför jag köpte just denna? ;-)

Ny frisyr

I dag var jag hos frisören och klippte mig. hade tänkt ha det ganska långt och sen fixa till etapperna/flikarna runt ansiktet. Men efterom jag inte hade klippt mig sedan i maj så var håret rejält slitet så jag fick kapa ca 10 cm. Sen gjorde hon ganska mycket uppklippt i luggen samt även bak på huvudet. men jag är ändå nöjd även om det är ovant att håret är så kort. Det blev mer frisyr av det hela och så mycket volym jag fick! Tycker frisyren ramar in ansiktet finare jämför med de platta "gardiner" jag hade innan.

Presenter

I fredags var jag över till grannen med en blomma som tack för att vi fick låna vatten av dem under den vecka som vi var utan. Och i lördags var vi på kalas och firade svägerskan som fyllde år.

Jag gjorde 2 egna blomgrupper i helgen. En till svägerskan och en till svärfar.

Björnbär


Nyplockade björnbär.

Gardiner

I flera dar har jag sytt och strykt gardiner. Och nu har alla rum i huset fått gardiner! Jag har till och med sytt julgardinerna klart!

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0