Lindex för rosa bandet


Nu är det snart oktober, och vi vet väl alla vad det betyder? Jo, rosa bandet månaden! Lindex har tagit fram detta fina armband för 75:- varav ca 45:- går till cancerforskningen. Jag har redan köpt ett, det tycker jag att du också ska göra! HÄR kan du från och med idag beställa det! Om man köper detta armband och samtidigt uppger koden "PINK2011" så får man dessutom fri frakt på Lindex online shop!

&


Du & Jag

Lördag


Lördagsgodis


Play-doh-lera


Tvätt

Fredagen

I fredags åkte jag och dottern in till Västerås och besökte den nyöppnade gallerian i Erikslund. Vi hade turen att dagen efter invigningen så var det inte supermycket bilar på parkeringen, men vi ställde oss ändå längst bor på City gross parkeringen. Då vi skulle åka hem var det däremot helt fullt på alla parkeringsrutor! Höll knappt på att hitta våran bil!

Det blidde lite shopping: Vattenfärger samt formar till lera inne på City gross. Fodrade gummistövlar till dagis. Stövlar åt mig (ordinarie pris 499:-, men öppningserbjudandet var 299:-) Teburk på Ica maxi, samt satsumas på City gross. Mössa med Mimmi på från HM, som dottern valde själv.


Köpte även 2 tröjor på HM för mina presentkort:


Jag fann även denna stickade tröja/klänning på Vila för 99:-

Posten


Våran brevbärare är väldigt serviceinriktad! Jag har aldrig varit med om liknande tidigare! Då vi bodde i lägenhet så fick jag ju t.o.m åka och lösa ut brev på posten som de påstod inte kunde levereras. Men nu då vi bor i hus är det helt andra visor! Denna syn möttes jag av då vi hem i fredags! En påse framför dörren med de paket som inte fått plats i brevlådan.

Äppelchips




Äppelchips:
Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader. Kärna ur äpplen och skiva dem så tunnt det bara går. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över florsocker. Ställ in i ugnen på 100 grader i 4 timmar.


Dottern blev så stolt över att ha egna chips att smaska på! Och så är de ju bra mycket nyttigare att knapra på än vanliga chips, perfekt om man liksom vi vill vänta med att ge dottern godis.

Receptet har jag hämtat från denna bok:

Vattnet tillbaka!

I tisdags fick vi äntligen tillbaka vårat vatten! 1 vecka tog det, och tvättberget det bara växte! Det första jag gjorde då kommunen varit här och kopplat bort "navelsträngen" till grannens hus och kopplat på vårat vatten det var att köra i gång en maskin med tvätt sen dammsög och skurade jag golvet där i tvättstugan/groventrén! Så otroligt skönt att vattnen är tillbaka! I går fick dottern bada och jag har kört minst en maskin tvätt varje dag (tar ett tag att tvätta ikapp drygt 1 veckas tvättberg).

Oxygen forest


Kicks nagellack i fägen "Oxygen forest".

Har enbart positiva saker att säga om kicks nagellack (och då har jag testat en hel del olika märken i budgetklassen!). De är lätta att måla med, inget tjockt klibb utan tunna och lättflytande lack. De torkar snabbt och håller länge. Oxygen forest blir matt då den torkar, jag har lite svårt för matta nagellack (även fast jag vet att det är modernt just nu) men vill man inte att naglarna ska vara matta så blir de lite glansiga igen då man målar på topplacket. Jag har både baslack och topplack från kicks och jag måste säga att de är några av de bättre bas och topplack som jag provat i budgetklassen.

Alun

Kilade in på apoteket idag för att man ska tydligen ha något som heter "Alun" om man ska göra trolldeg eller play doh. och eftersom min mammaalltid gjorde egen sån lera till oss när vi var små så ska jag nu för första gången göra egen till dottern. Så detta provar vi i helgen!

Godaste oliverna!


Otroligt goda ekologiska blandade oliver från ica.

Godis till en 2½ åring


Vi har en musli hemma som både jag och dottern älskar, i den är det små bitar av papaya och dessa är det gottigaste i hela muslin! Dottern brukar plocka ut dessa bitar och äta som godis. Förra helgen tänkte jag köpa torkad papaya till henne då vi var på City gross, men då hade de inte det och dottern blev så besviken. Men i dag fann jag denna påse på ica, 21:- kostade den i och för sig men eftersom vi försöker hålla dottern borta från godis så länge det går så tycker jag detta är ett bra alternativ till godis.

Vinteräpplen


Nyplockade äpplen som ska bli äppelchips och resten ska skivas och frysas in.

Fina ljushjärtan


Dessa fina ljushjärtan har jag fått i present av min sambo, och i går satte jag upp dem på väggen i hallen. (Ja, vi ska tapetsera om där så småningom då tapeten inte riktigt är våran stil)

Här ligger jag

Här ligger jag i trädgården på en smurfblå uppblåsbar fotölj som någon i familjen tyckte var en strålande idé att blåsa upp i sommar, men som vi mest fått jaga tvärs över trädgården då det blåst o regnat. Det är alltså denna som jag nu försöker släppa ur luften på. Och självklart är det 2 ventiler på, sånnadär som man måste nypa ihop för att de ska gå att släppa ut luften.. Så här ligger jag nu på fotöljen och klämmer ihop ventilerna och lyssnar till pys-ljudet, sånt här tar tid vill jag lova... Undrar just vad förbipasserande tänker "där ligger hon och håller på med nån slags yoga". Inget konstigt alls, detta är fullt normalt! ;-)

Detaljer


Styvmorsvioler som jag plockade i söndags.


Denna tallrik är lite speciell för mig, dels så står det min uppväxtstad på den och sen så har jag fått den av min mormor och morfar (som inte längre lever). Jag fick denna tallrik av dem när jag var liten och motivet skulle föreställa min lekstuga som jag hade hemma hos dem, samt de 2 stora björkar som stod på deras gård. Hade faktiskt glömt bort denna, men så hittade vi den i en kartong med diverse småplock som stått i källaren under alla år, och den åkte direkt upp på väggen! Dottern säger att det är hennes "pippikulla" på bilden, så man kan ju säga att den får symboliser ganska mycket. Jag har egentligen aldrig förstått vitsen med att ha tallrikar på väggen, men denna är så pass speciell för mig. Nu har den en hedersplats i köket så jag kan titta på den varje dag och påminnas om min barndom.

Ugnsstekt sötpotatis med pannbiff


Gjorde egen pannbiff igår.

Till detta serverade jag ugnsstekta grönsaker, eller rotfrukter kanske man ska kalla dem istället. Potatis, sötpotatis och morot.

Tavellister


Vad jag har gjort idag.

Ikeas kasse


Vill bara visa mina smarta kassar som jag köpt på Ikea. De kostar 5:- om man har family-kort. Och de tar liten plats i väskan då det är ihopvikta och praktiska att ha då man går och handlar. Man slipper betala för ännu en platspåse!

I söndags


Dotterns solrosor har äntligen slagit ut!

I söndags var vi ute och satte ner lökar i jorden inför våren. Kommer bli så spännnade att se dem slå ut sen!


jag passade på att plocka lite styvmorsvioler att ställa på bordet.

Barnsäkerhetsprylar


Hällskyddet på spisen är äntligen på plats!


Dotterns säng har fått ett stopp"skydd så hon inte ska ramla ur.

Utan vatten

I går stängde de av vårat vatten, Kommunen är och gräver bakom vårat hus och ska byta ut rören/vattenledningarna i marken och då behövde de stänga av vattnen i vårat hus och några andra hus på gatan. I stället för att vi skulle få hushålla med 25 liters dunkar som de skulle köra hit, så kopplade de ihop oss med grannen, vilket betyder att våran granne försörjer oss med vatten. Så vi har ändå vatten i huset så vi kan duscha, spola i toaletten, diska, laga mat osv. Vi har en himla tur som har så snälla grannar som ställer upp! Nu hoppas jag bara på att de hinner byta ut rören innan helgen så vi kan få tillbaka vårat vatten så vi kan köra tvättmaskinen och diskmaskinen. Men det ser inte så lovande ut eftersom de gräver lite här och där i stället för att göra klart på ett ställe. I dag har de inte varit och grävt något alls utanför vårat hus så jag vet inte vart de håller hus alls i dag :-(
Det svämmar snart över i tvättstugan och diskmaskinen är snart full igen, behöver få tillbaka vårat vatten!

Army jacket nagellack


Kicks nagellack i färgen "army jacket" har jag målat mina naglar i nu.

Stort äpple

Kolla in detta mega äpple! Sambon min kom hem med det igår, han hade plockat det från en kompis äppelträd. Och jag tycker att vi har rätt så stora äpplen på vårat träd, tji fick jag! Synd dock att det inte riktigt syns på bilden hur stort äpplet verkligen är.

Vinteroverall


Overall från Ellos rean för under 300:-
Denna hänger nu på en galge i garderoben i väntan på snön, det gäller att vara smart och ekonomisk och ute i god tid när det gäller vinterkläder (som annars kostar en hel del)

Julsaker


Fin ljusstake i form av ordet "jul" samt kuddar i 3 pack från jotex. Vet att det är lite tidigt för julasker nu, men jag kan inte hjälpa att jag vill ha dessa!

Smyckedisplayer


I gårkväll så organiserade jag och packade upp en del av mina smycken. Monterade även ihop displayer, på den andra bilden så har jag hängt upp en del av de smycken i äkta silver som jag har gjort.

Dagens projekt


Ett av dagens projekt var att organisera i mina badrumsskåp och lådor. Mina fina parfymflaskor fick flytta in, och nu har jag gjort en hel låda speciellt för nagelsvård där alla mina nagellack m.m bor.

Kicks nya nagellack!

Kicks firar 20 år och har i samband med detta lancerat en egen kollektion med makeup vid namn "kicks makeup", först ut i serien är deras egna nagellack. Jag kunde inte låta bli att beställa 2 olika gröna nyanaser "Army jacket" och "oxygen forest", samt topp- och baslack. 39:-/styck kostar de.

Nu har de fått flytta in på min ena badrumshylla. Återkommer med bild sen då jag har målat naglarna!

Gårdagens projekt


I går installerade jag ett tippskydd på spisen (äntligen!) Och plötsligt känns köket mycket barnsäkrare! Var också meningen att jag skulle montera dit ett hällskydd, men det visade sig att hon på babyproffsen gett mig fel kartong! Så det jag kom hem med var endast ett knappskydd.  Så nu måste jag åka tillbaka dit igen och byta den mot ett hällskydd.


Toaletten fick en ny sits igår. Tycker det är bra äckligt att ha de förra ägarnas 20 år gamla inpinkade sits, så vi köpte en ny på ikea och jag monterade dit den igår efter att ha skurat hela toaletten. Känns bra mycket frächare att sitta där nu.

Mitt fruktfat


Älskar mitt fina fruktfat, så här tjusigt såg det ut då vi hade varit och handlat i förrgår!

Ny blomma


Denna stora fina "socculent"  hittade jag på Ikea för 35:- och den bara var tvungen att få följa med mig hem! Valde en vit hög och smal kruka till den. Precis en sån här blomma har jag varit på jakt efter, tycker de är så himla fina!

Mina nya fina ljuslyktor


Dessa fina ljuslyktor fick jag av mina föräldrar då de var här förra helgen!
Hjärtat längst till vänster sitter i köksfönstret och hjärtat längst till höger hänger det 2 stycken av i vardagsrumsfönstren. Så otroligt fina och de passar så bra in!

Mamma mu och kråkan



Jag har nyligen skaffat ett medlemsskap i Barnens bokklubb åt dottern. Hon har varit med i Go boken sedan hon föddes och jag har tyckt att det har räckt. Barnens bokklubb har länge skickat reklam om att vi ska bli medlemmar, men då har jag bara slängt bort det. Men nu senast så fick vi ett erbjudande som inte gick att motstå! Man fick välja 2 böcker för 9:-/styck och för 49:- fick man Mamma mu och kråkan gosedjur! Dottern älskar ju Mamma mu och leker ofta mamma mu-lekar med sina leksaker. Då hon såg reklambladet med gosedjuren så blev hon helt till sig, så jag kunde inte låta bli. Jag var själv medlem i Barnens bokklubb när jag var liten och minns vilka fina och bra böcker man fick köpa därifrån. Vet att min mamma har sparat alla och de finns hemma hos Mamma och pappa i kartonger som jag sen kan hämta där. Barnens bokklubb är precis så bra som jag minns den, många fina kvalitetsböcker med kända figurer samt många nya spännande böcker. De har även "vuxenböcker" såsom böcker som handlar om barn och barns utveckling, matlagningsböcker osv. Valde en Mama mu-bok och så en dvd med Alfons Åberg samt Mamma mu och Kråkan gosedjuren åt dottern i välkomstpaketet. Boken och dvdn kom i brevlådan i förrgår och i dag fick jag hämta ut gosedjuren, så nu sitter de i hennes rum i väntan på att hon ska komma hem från dagis. Blir en fin helg-överraskning tror jag!

Nya kuddar i gamla soffan

pastagratäng


Pastagratäng:

8 dl kokt pasta, t ex fusilli
1 paket färdigstrimlad skinka
300 g frysta broccilibuketter
140 g Kvibille Ädel
4 dl Kelda Pastasås Mild ost

Sätt ugnen på 225°. Blanda den kokta pastan, skinka och broccoli i en smord ugnssäker form. Smula osten och blanda den med såsen. Häll blandningen i formen och gratinera i mitten av ugnen 20-25 min.

Plommonmarmelad


Eftersom vi har ett stort plommonstäd på våran gård, så får vi en massa plommon. Det är så många så att det rasar ner på gräsmattan och vi hinner inte ta hand om allt så många plommon ruttnar. Vi får plocka plommon från gräsmattan flera gånger i veckan. Vi har gett bort en massa plommon till familj och släkt, men har ändå mängder med plommon kvar. Jag har gjort plommonpajer, plommonkräm och plommonmarmelad. Då mina föräldrar kom hit i fredags så bjöd jag på nybakade scones, sockerkaka och plommonmarmelad.

Favoriten här hemma


Dotterns älskade Nalle Puh som hon fick köpa då vi sa hejdå till lägenheten och flyttade till huset. Sedan dess har han varit hennes ständiga följeslagare. Alla minns vi väl den första kärleken till ett mjukdjur då vi var barn. Det är ren kärlek dottern säger till och med "ja älskar puh" och pussar på honom. Dottern har tidigare inte haft något specifikt övergångsobjekt och inte sovit tillsammans med något gosedjur, men nu har Puh på ett sätt blivit en trygghet för henne. Har får åka med till affären och handla, då vi ska ut och åka bil, i vagnen på promenad osv. Första dagen hon skulle sova på dagis så fick han följa med och sova med henne. Nästa dag var han inte med och hon frågade efter honom, så 3:e dagen fick han återigen följa med, men då jag kom för att hämta henne så låg Puh inne i målarrummet där alla barn satt och målade med vattenfärger, då kände jag att nu får nog inte Puh följa med mera. Han är för värdefull för dottern, och hon skulle bli förkrossad om något hände honom (tex att få vattenfärg på sig osv). I morse ville dottern så gärna ha med sig Puh, och stod och kramade honom vid ytterdörren då vi skulle gå, och jag försökte en lång stund med att "Säg hejdå till Puh nu så får han stanna hemma så träffar du honom efter dagis igen". Men dottern kramade hårdare och hårdare om Puh, åå vad det skar i hjärtat just då. Men efter en stund så fick hon nappen i stället och då gick det bra att lämna Puh hemma. Vill inte utsätta dottern för att kanske någon annat barn rycker Puh ur famnen på henne eller att han blir förstörd, han är ju hennes övergångsobjekt och hennes stöd sedan vi flyttade, känner att han är för värdefull för att ta med till dagis. Man kan ju inte kräva att personalen ska kunna ha kol på en massa gosedjur heller. Hur gör ni andra med barnens gosedjur? Får de ta med dem till dagis?

Torsdagsstädning



Efter att ha lämnat dottern på dagis och handlat så cyklade jag hem och nu har jag städat hela huset, bytt sängkläder, kört en tvättmaskin och hängt upp den ute (sol idag=bra torkväder!) och kört igång en till tvättmaskin. Skönt att hela huset är rent nu inför helgen då min mamma kommer hit! Ser fram emot det jättemycket, och dottern har pratat och "mommo" i flera dar nu!

Nu blir det fika/lunch tillsammans med Amelia höst-nummer innan det är dags att cykla mot dagis och hämta hem dottern.


Walk in closet


I förrgår så organiserade jag i min del av klädkammaren, nu har äntligen alla mina kläder flytta in och därmed så är alla flyttkartonger upppackade.

Våfflor


Våfflor blev det till middag igår, dottern blev överlycklig!

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0