Julpyntat

Dessa fina plåthjärtan med gammaldags tomtemotiv på hittade jag på City gross.
 
I dag var vi ut och byggde en snögubbe jag och dottern, den fick till och med en morotsnäsa.

Julgrupp jag gjort själv
 
Gjorde julgrupper till fröknarna/pedagogerna på dotterns förskola. Skålarna har jag köpt på ikea och planterat hyacint i, pyntet har jag köpt på diverse andra ställen.
 

En bloggpost för att utrota polio

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att helt radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift men det går. Och du kan hjälpa till. 

 

Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by. Det gör UNICEF. Genom världens största hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. Köp vaccin och hjälp till att utrota polio!

unicef.se/gavoshop/poliovaccin 

 

För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker för alltså för att rädda livet på 20 barn.

 

ps. Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 

Poliovaccin

UNICEF/Pelle Bergström

För att ett barn ska få ett fullgott skydd krävs tre doser vaccin. I gåvoshopen kan du köpa 60 doser för 72 kronor, vilket ger 20 barn skydd mot den dödliga sjukdomen.

 

Monayaguek poliovaccin

UNICEF

Monayaguek Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn där han får en dos poliovaccin. Han är på en vårdcentral som erbjuder hälsovård, rent vatten och näringsbehandling till människor som har återvänt till Rubkona i Sydsudan efter att ha varit tvungna att fly undan inbördeskriget.

 

Dagens pepparkaksbak

Jag och min snart 4 åriga dotter bakade lite pepparkakor idag.

Vintermys i soffan

Mys med nya ljuslyktor

Blåbärspaj

Nu är det dags för blåbärspaj med med vaniljsås.

Julpyntat

Äntligen är innetaket i vardagsrummet klart! Och i går städade och julpyntade jag även där. Så skönt! Taket blev klart innan jul. Nu är det vitt och fint och det gamla furutaket är ett minne blott.

Julgran till dockskåp

Även Pippi Långstrump vill ha en julgran då det är jul. Denna pysslade jag ihop idag. Julkulorna är vanliga pärlor som jag hade hemma.

Isadora polar nights

Mamma Chrizzy

Jag är en småbarnsmamma på 30 år. I min blogg skriver jag mest om mitt vardagsliv som mamma, inredning, shopping, pyssel, smycketillverkning, tankar och drömmar.

RSS 2.0