Rosa cupcakes

Marängsmörkräm
4 äggvitor
250g strösocker
250 g Smör
Vaniljsocker
en nypa salt
4 msk jordgubbsylt (sylt på klämflaska)
Röd hushålls/karamellfärg
- Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och rör ofta så att äggvistan inte stelnar.
- Ta av skålen av värmen efter ca 5-10 minuter när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen tills den har fått sån fulla volym och fortsätt vispa tills den har svalnat.
- Tillsätt smör och vanliljsocker, fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt.
- Rör ner jordgubbssyltet i marängsmörkrämen, tillsätt lite karamellfärg tills önskad nyans uppstår.
- Spritsa ut krämen på muffinsen och garnera med strössel/sockerkulor.
- Den här smörkrämen håller sin konstistens i 1-2 dagar i rumstemeperatus och upp till 2 veckor i kylskåp.





Kommentarer
Trackback