Makroner
Dessa kakor har jag bakat inför påsken. Receptet hittade jag i tidningen Mama.
4 äggvitor
0,5 dl socker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Karamellfärg
Smörkrämsfyllning:
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Karamellfärg
- Vispa äggvitorna på låg hastighet.
- Tillsätt socker eftersom och fortsätt att vispa på stegrande hastighet till en marängsmet.
- Blanda försiktigt ner florsocker och mandel.
- Dela upp smeten om du vill göra olika färger på makronerna.
- Blanda ner valfri karamellfärg och vänd varsamt.
- Spritsa ut femkronorstora rundlar på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vila kakorna i 30–60 minuter (gör smörkrämen under tiden).
Grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter.
Låt kakorna svalna innan du lägger på smörkrämen.
Smörkräm:
- Vispa smör och flor- och vaniljsocker pösigt.
- Vispa ner äggulan och färga med valfri karamellfärg.
- Klicka ut krämen på undersidan av hälften av kakorna när de gräddats och svalnat.
- Lägg resten av kakorna som lock.
Kommentarer
Trackback